Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Myślę że to już patologia na Allegro !!!!
Po opryskliwej rozmowie ze strony sprzedającego zagroziłem, że wystawie mu negatywa usłyszałem żebym sobie to wybił z głowy bo on wystawi mi ich więcej. Zastanawiam się do czego zmierza ten portal ??? Jaki ma sens wystawiania opinii jeśli słychać takie słowa od sprzedających. Spoglądając na opinie sprzedającego w krótkim czasie zainkasował dwa negatywy w rubryce - kontakt ze sprzedającym więc coś w tym jest.
Zastanawiam się ilu jest jeszcze tego rodzaju terrorystów na portalu ???
I tu nasuwa się pytanie - jaki sens ma tu wystawianie komentarzy jeśli można w odwecie spodziewać się podobnych na swoje konto.
Błędem jest to że to ja jako odsyłający wadliwy towar muszę się prosić o zwrot i sprawdzać czy ewentualny zwrot został dokonany. To allegro powinno w ramach drakońskich opłat dbać o to by kupujący nie musiał wiecznie sprawdzać czy ktoś łaskawie dokonał zwrotu czy nie.
Może powinno się stworzyć oddzielny fundusz do tego rodzaju zwrotów lub cos w tym rodzaju i portal powinien wziąć część tego zadania na siebie a już na pewno monitorować te reklamacje.
A tak reasumując zastanawiam sie czy warto walczyć komentarzami czy odpuścić ??? Niech inni się martwią przy zakupach od niekompetentnych sprzedających.
basat1 sprzedawca nie ma możliwości ocenić kupującego to czym się martwisz .
@mdrogeria chyba że autor wątku też sprzedaje i będzie zakup kontrolowany i negatyw w odwecie 😄
Tym że ja tez sprzedaje na allegro chyba ze 20 lat i mam 100 % komentarzy pozytywnych. Więc on może kupić coś z mojej oferty i z palucha walnąć negatywa - niestety.
@basat1 takie życie 😞 allegro nie będzie w to ingerować 😞 musisz sam podjąć decyzję 🙂
@basat1 tak samo jak sprzedający tak samo kupujący się trafiają nie z tej ziemi 🙂
Skoro uważasz że zasłużył na negatywa to wystaw, a jaka będzie reakcja i jak się to skończy nikt nie przewidzi, sprzedających przed kupującymi z kosmosu też allegro nie chroni więc nie licz na cuda 😉
Co do zwrotów, to sprzedawca ma do 14 dni na oddanie jak nie odda poproś o pomoc allegro, oni nie są stroną transakcji i nie stworzą żadnego funduszu ( zwrot nie zawsze się należy w pełniej kwocie i ciężko żeby decydowali za sprzedawcę )
I to można nazwać patologią.
Moje pytanie to - w czym mogą pomóc te komentarze ??? W niczym.
@basat1 Zawsze wystawiaj zasłużone negatywy, ostrzegasz tym innych kupujących przed problemami. Od tego są komentarze. Nie masz się czego obawiać, jeśli treść komentarza jest zgodna z rzeczywistym przebiegiem transakcji, ale do zakupów nie używaj konta sprzedażowego. Załóż sobie do tego celu nowe konto.
Właśnie tak myślałem to chyba najlepsze rozwiązanie.
Czy można mieć dwa konta na tę samą osobę ?
@basat1 "Czy można mieć dwa konta na tę samą osobę ?" - można.
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
@basat1 Tak, możesz mieć dowolną ilość kont. Załóż drugie na inny adres e-mail i kupuj bez obaw 🙂
@basat1 "Zastanawiam się ilu jest jeszcze tego rodzaju terrorystów na portalu ???" - ale że po obu stronach "barykady"? Znajdzie się trochę😁
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
@Knowhere allegro samo napędza swoimi działania tych terrorystów
nie stworzyło dotąd katalogu dobrych praktyk i go nie egzekwuje
najśmieszniejsze teksty allegro są w dyskusjach
zamiast wybić z głowy bezprawne żądania Kupującego i go zbanować
allegro raczy tekstem
cyt:
nie możemy zmusić Sprzedawcy do łamania polskiego prawa
------------------------------------------------
przecież takie teksty tylko zachęcają do takich działań
"Może powinno się stworzyć oddzielny fundusz do tego rodzaju zwrotów lub cos w tym rodzaju i portal powinien wziąć część tego zadania na siebie a już na pewno monitorować te reklamacje"
W sumie to POK jest trochę takim funduszem, zawsze po 14 dniach od założenia dyskusji możesz się tam zgłosić, gdyby wystąpiły problemy ze zwrotem/reklamacją. W wielu przypadkach (jeżeli jest zasadna) POK zwraca pieniądze Tobie, a potem egzekwuje sobie spłatę należności od sprzedającego.
@basat1 sprzedający nie może wystawić komentarza kupującemu, ale jeśli jesteś też sprzedającym to faktycznie mógłby to obejść w ten sposób. Oczywiście możesz mieć dwa konta jedno na zakupy, drugie na sprzedaż.
Masz pełne prawo wystawić komentarz i ocenę zgodnie z Twoją opinią, jeżeli sprzedający Cię obraża i grozi, bardzo proszę napisz do nas, nie godzimy się na takie zachowanie i wyślemy mu stosowne upomnienie.
la_nika ,,wyślemy mu stosowne upomnienie ,, , którego skutkiem będzie zakup dla wystawienia oceny przez opisanego deklikwenta . Przerabiałem już taką sytuację , ocena została usunieta tylko za treść , ale po dyskusji utraciłem na miesiąc SS 🤔 Tak nie powinno być i portal powinie się glębiej przyjżeć podobnym sytuacją .
Przeczytaj niżej i będziesz miała odpowiedz. Allegro nie reaguje na patologię !!! Nie próbuje zrobić niczego co pomoże w takich sytuacjach jak moja.