anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Co zrobić z nękaniem przez sprzedajacego

Client:70650048
#1 Nowicjusz

Nieszczęśliwie zakupiłam produkt który okazał się totalnie nie zgodny z tym co kupowałam. Sprzedający nie chciał nawet zwrotu produktu, ani zdjęć ani co jest źle ale została  uznana na allegro odrazy reklamacja. Problem był ze zwrotem bo produkt był w dwóch dużych paczkach a zwrot na jedną. Prosiłam alegro o pomoc. Wystawiłam negatywną ocenę sprzedawcy który natychmiast się zainteresował i nękał mnie o zmianę opinii w sobotę. Zamowil kuriera na poniedziałek bo nalegałam. Gdyż nie chciał zwrotu produktu a ja nie chciałam jego śmieci utylizowac, ale wieczorem w sobotę odmówił kuriera ponieważ opinie nie zmieniłam. Skontaktowałam się z allegro które popołudniu napisało że odsyłam i płace a sprzedawca odda pieniądze. Sobota popołudnie a on mnie straszy sprawa cywilno- karna za nieodwołalnie produktu. W niedzielę rano 7:20 rzada dowodu nadania...proszę allegro o pomoc ponieważ blokada zrobiona w moim telefonie ale on nadal się kontaktuje za pośrednictwem Allegro. Czy allegro ma jakiś obowiązek ochrony ludzi przed nękaniem i nierealnym oczekiwaniem?

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @Client:70650048. Przykro mi, że doszło do takiej sytuacji i rozumiem, że to dla Ciebie problematyczne. Przeanalizujemy tę sprawę i w razie konieczności podejmiemy odpowiednie kroki. 

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Client:70650048
#1 Nowicjusz

Bardzo dziękuję, bo produkt miał być dla umierającej matki. Produktu nie mam z matką w tej chwili ciężko, a jeszcze produkt który miał mi pomóc robi mi kłopoty. Już jestem tak zniesmaczona nękaniem że chce iść na policję zgłosić to zachowanie. Więc naprawdę błędne wdzięczna za pomoc. 

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:70650048 czyli jest tak

1 zamówiłaś produkt medyczny higieniczny pewnie bez możliwości zwrotu bo nie przeczytalaś oferty

2 jak produkt był niesprawny przyslugiwała ci reklamacja którą sprzedawca uznał i w związku z tym jemu przysługuje prawo jak ją rozpatruje czyli wymienia lub naprawia ewentualnie oddaje kasę

3 w reklamacji to sprzedawca decyduje czy chce aby mu produkt odsyłać i ponosi tego koszt a ty piszesz o zwrocie przez smarta na 1 paczkę że allegro interweniowało by ci dodatkowa etykietę wygenerować

4 wychodzi na to że wymuszasz na sprzedawcy przyjęcie zwrotu zamiast reklamacji produktu który pewnie ma zwroty odraniczone do tego możliwe że szantażujesz komentarzem mimo że reklamacja została uznana i się dziwisz że ktoś sądem ci grozi 

5 sprzedawca idzie ci na rękę że przyjmie zwrot a ty mu dalej negatywa zostawiasz mimo że w reklamacji może ci odesłać naprawiony produkt i jeszcze pretensje masz że ktoś ma prawo cie za pomowinie pozwać albo zgłosić przywłaszczenie

Ręce opadają

oznacz moderatorów