anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

co Zrobic gdy..sprzedajacy twierdzi i nie załącza dowodow?

MAMY ROZWIĄZANIE!
teresa-ziom
#8 Zapaleniec#

Allegro prosi.
 Proszę Sprzedającego o niezwłoczne załączenie w dyskusji potwierdzenia wykonania zwrotu środków z widoczną datą zaksięgowania przelewu.

Brak reakcji w ciągu 24 godzin będzie skutkował nałożeniem na konto sankcji sprzedażowych.

Proszę Kupującą o ponowne wywołanie nas w mediacji w razie braku reakcji w wyznaczonym terminie.
[edit] 07 marca 2020 09:43
Wpłata została wykonana w placówce poczty polskiej, nie bezpośrednio przez bank, gdyby przelew został wykonany z konta bankowego nie było by problemu, aby odnaleźć potwierdzenie przelewu który wykonałem. Z racji iż został on wykonany na poczcie polskiej dostałem świstek papierka jaki potwierdzenie, a z racji ze dyskusja została zamknięta nie zamieściłem go tutaj ponieważ nie miałem jak, nigdy bym nie pomyślał ze ktoś będzie próbował wyłudzić od mnie podwójna kwotę. Będę mieć nauczkę na przyszłość, aby takie rzeczy zawsze wykonywać z konta bankowego i mieć wtedy stosowne potwierdzenie zawsze dostępne nie zależnie od upływu czasu. Odpowiadając jeszcze co do sprawy zgłoszenia na policję, myśle ze sam powinienem postąpić w taki sposób, ponieważ próbuje Pan / Pani wyłudzić od mnie podwójna kwotę i twierdzi ze nie otrzymał/a wpłaty, skontaktuje się jeszcze dzisiaj z moim prawnikiem co dokładnie mogę zrobić w tej sprawie, i prosiłbym o dane osobowe oraz adres, które będą nie zbędne do wytoczenia procesu. Pozdrawiam

[edit] Dodam iż przelewu na koncie nie ma ani dowodo potwierdzajacych tą teze byc moze zrobił błąd w numerze nie ma żadnego potwierdzenia.. 

oznacz moderatorów
26 ODPOWIEDZI 26
Kaliope_Brzeg
#21 Demiurg#

@dawal50  faktycznie . Co to za kuriozum 😄

#8 Zapaleniec#

Tak konto pana zostało zawieszone  oferty cały czas trwają .Allegro napisało by...

@teresa-ziom Przed momentem konto sprzedającego zostało zablokowane. Jeżeli mimo to nie udokumentuje on zwrotu Pani wpłaty, proszę o wypełnienie wniosku za pomocą formularza dostępnego na stronie: https://allegro.pl/program-ochrony-kupujacych/index
 Dalsze kroki są opisane co robić ,a sprzedajacy nie odpisuje odrazu tylko co 24h 
oznacz moderatorów
cloudcloud
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@teresa-ziom przyjrzałam się całej dyskusji i oczywiście rozumiem rozgoryczenie - sprzedający zachowuje się nieodpowiedzialnie. Nasz pracownik zachęcił Cię skorzystania z POK, skorzystaj z niego. Zgłosiłam również pozostałe oferty sprzedającego. 

Klaudia
   Były Moderator
oznacz moderatorów
teresa-ziom
#8 Zapaleniec#

Dziekuje my rownież zgłaszaliśmy oferty one w najlepsze trwają cały czas...

oznacz moderatorów
xyz96
#21 Demiurg#

@cloudcloudTeraz mając zawieszone konto można mieć aktywne oferty? Już drugi raz spotykam się z taką sytuacją. To niezgodne z zasadami.

https://allegro.pl/pomoc/dla-kupujacych/zawieszone-konto/z-jakich-funkcji-serwisu-moge-korzystac-jes...

oznacz moderatorów
cloudcloud
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@teresa-ziom , @xyz96 no właśnie dziwię się tej sytuacji, oferty są już w tym momencie zdjęte. Muszę tę kwestię wyjaśnić szerzej, więc najpewniej wrócę do was z tym konkretnym przypadkiem w ciągu najbliższych kilku dni. 

Jak coś to mnie gońcie 😉 

Klaudia
   Były Moderator
oznacz moderatorów
teresa-ziom
#8 Zapaleniec#

Dziękuje Serdecznie

oznacz moderatorów