Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Zostałem umieszczony na czarnej liście, gdyż oceniłem koszt wysyłki na 4 (nie odbiegał od standardów Allegro , ale nie był jakiś szczególnie niski). Jest to moim zdaniem nieuczciwe dla innych kupujących, takie zawyżanie własnych ocen na siłę. Do tego dochodzi odmowa sprzedaży co jest niezgodne z polskim prawem (Kodeks Cywilny). Dobrze, że Allegro to setki sprzedawców, podobnej tematyki więc sprawy nie ma, ale czy na pewno ?
piotrino1 standard to superniski i w końcu zrozumcie ,że sprzedawcy w całości tą kwotę oddają przewoźnikom , a nawet dokładają
nikt Ci nie zabrania robić zakupów jako niezarejestrowany .
@mdrogeria jako niezarejestrowany traci pewne przywileje🙂
Np. nie może wystawić oceny za koszt wysyłki🙂
Ciekawe co by zrobił sprzedawca, gdybyś mu dał tylko jedną gwiazdkę 🙂
Załóż sobie nowe konto Allegro i będziesz mógł nadal u niego kupować.
@piotrino1
Zakładanie nowego konta nie jest rozwiązaniem. Czarna lista za jedną gwiazdkę to przesada. Co nie znaczy, że koszt przesyłki był zawyżony. 🙂Ciekawa jestem ile jesteś skłonny zapłacić za przesyłkę, żeby uznać jej koszt za właściwy?🤔
@piotrino1 Nie przejmuj się.
Spotkałem się z opinią że u niektórych sprzedawców wygodniej być na czarnej liście, po prostu masz pewność że więcej się na niego nie natkniesz. Lepiej kupić u kogoś normalnego.
A jeśli chodzi o oceny to niestety Allegro podobno ma bardzo wielkie wymagania wobec sprzedających i takie ujmowanie gwiazdek ma znaczny wpływ na ocenę sprzedawcy.
I to właśnie jest raczej problemem, a nie subiektywne odczucia i oceny klientów.
@konto zamknięte
Podpisano "Kama" Własne zdjęcia to jako awatary raczej, po co takie duże?
@br. duże , bo na małym nie widać atutów urody🙂
@konto zamknięte Atuty owszem widzę i doceniam. Jednak przemyślałem to i akceptuję fakt, że na małym awatarze ten napis "Za darmo" nie byłby dobrze widoczny.
A to chyba ważne😋
@konto zamknięte Dokładnie. Taki portret uwypukla to co najładniejsze 🤣 A @br. pewnie z tych co za allegro polecony urywają ze 2 gwiazdki bo drogo.
@Kaliope_Brzeg Proszę mi tu nie insynuować, dawno nie kupowałem poleconym, wolę paczkomat.
@Kaliope_Brzeg "Za paczkomat to na pewno ze 3 polecą "
Chętnie bym tak ocenił, ale chyba zablokowany paczkomat jest🙄
@br. wolisz paczkomat w dobrej cenie - za darmo🙂
@piotrino1 Można wiedzieć jaki był koszt wysyłki? Problemem jest to, że w wiekszości przypadków koszt wysyłki jest w całości oddawany do allegro lub inpost-u. Jeżeli tak było, a Ty obciąłeś sprzedawcy gwiazdkę to mógł się pokrzywdzony.
@a_brod w zasadzie kupujący nie wiedzą jakimi kosztami obciąża nas Allegro i trudno wymagać od nich wyrozumiałości. 🙂
@konto zamknięte Kupujący często myśli że sprzedawca to tyle zarabia że ten koszt wysyłki to mógłby sam pokryć i krzywdy by nie miał a rzeczywistość jest taka że trzeba się nieźle nasprzedawać by pokryć wszystkie swoje koszty i jeszcze coś zarobić.