Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Zostałem umieszczony na czarnej liście, gdyż oceniłem koszt wysyłki na 4 (nie odbiegał od standardów Allegro , ale nie był jakiś szczególnie niski). Jest to moim zdaniem nieuczciwe dla innych kupujących, takie zawyżanie własnych ocen na siłę. Do tego dochodzi odmowa sprzedaży co jest niezgodne z polskim prawem (Kodeks Cywilny). Dobrze, że Allegro to setki sprzedawców, podobnej tematyki więc sprawy nie ma, ale czy na pewno ?
@mwmonety wszyscy o tym doskonale wiemy, ale trudno wymagać, żeby kupujący o tym wiedzieli🙂 niestety, ale nawet na tym forum, sprzedający są przedstawiani jako okropni wyzyskiwacze bezbronnych kupujących, więc czego wymagać od kupujących?🙂
Nie bardzo rozumiem w jakim celu informujesz nas o tym. Pomóc nikt z nas Ci nie jest w stanie, Allegro by mogło, ale tego nie zrobi - bo nie. Jedyne (prócz założenia innego konta/kupna jako niezarejestrowany) co można zrobić, to udać się do sądu. Albo zgłosić się w prokuraturze/na policji i upierać się, że zachodzą tu przesłanki opisane w art. 135 kw. Ewentualnie pogadać z rzecznikiem konsumenta ( o ile to zakup konsumencki), który może wpłynąć na sprzedawcę. Choć i tak jakoś tego nie widzę.
@Vryko Oj tam, oj tam. Po prostu jest zdziwiony i zaskoczony zajściem i chce dowiedzieć się, jak to jest, co inni o tym myślą.
Po to jest chyba to Gadane i dobrze że każdy może pisać, ponarzekać itp..
Jasne. Stąd moje podpowiedzi, co można z tym zrobić. Choć realnie, prórz ponarzekania - raczej nic.
@piotrino1 Naprawdę się tym przejmujesz ?Czarną listą, niech sprzedający umieszcza wszystkich i dalej narzekają.
@LEW433 Witam i gratuluję tytułu😃 Monopol został przełamany!
Ale tak cichutko, bez imprezy?
@br. Dziękuje nie ma za co oddam chętnie nawet mi to obleciało i "czarna mamba" wraz z swoim moderatorem nadal ustawiają pod siebie. Możliwe że za chwile "przypadkiem wg wzoru zabiorą
Ja myślę, że niektórzy poznali już swoje miejsce w szeregu, więc nie ma co znowu wracać do przezwisk.
Sądzę że nawet czas "niektórym" nie doda rozumu.Łajno na bucie ma więcej mózgu.
I to pisze osoba, która głównie chodzi po wątkach i powtarza odpowiedzi po innych, a jeśli już odpowie jako pierwsza, zazwyczaj wprowadza w błąd. Osoba, która ma problemy z wysławianiem się i która jeszcze niedawno nie wiedziała, że na końcu zdania stawia się kropkę. Osoba, która próbowała obrażać tu innych i próbuje robić to nadal, tym razem w wyjątkowo chamski sposób.
To ustawiacie ludzi w szeregi? Całkiem już uderzyło do głowy?
@br. pewnie dawno skończyłeś przedszkole, ale tu możesz sobie przypomnieć dawne, dobre czasy😁