Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Taka odpowiedź otrzymałem od sprzedawcy WZW ze zwrotem zakupów od tygodnia prowadzę wojnę z DPD aby przysłali kuriera po paletę na której jest zwrot do sprzedawcy, dziś mija termin na wysyłkę
A dlaczego Ty walczysz, zgłoszony zwrot więc spokojnie, a ten zwrot to darmowy czy opłacony przez Ciebie- ze Smartem?
@LEW433 zwrot palety smartem? xD
@tomek_prv90 jeżeli przesyłka nie zostanie nadana w terminie sprzedawca będzie mógł obniżyć kwotę zwrotu o bezumowne korzystanie z zakupionego przedmiotu.
Jak zakup ze Smartem to zwrot zawsze jest ze Smartem,
@sl-aw-ek napisał(a):
@LEW433 zwrot palety smartem? xD
@tomek_prv90 jeżeli przesyłka nie zostanie nadana w terminie sprzedawca będzie mógł obniżyć kwotę zwrotu o bezumowne korzystanie z zakupionego przedmiotu.
@LEW433 zakup nie jest smartem więc zwrot zawsze nie jest smartem.
Zapłaciłem już za transport tej palety do mnie 270zl i zapłaciłem też 270 za wysyłkę do sprzedawcy, trudno koszty transportu muszę ponieść ja tylko co z tego ze puściłem przelew do DPD skoro oni nie przyjeżdżają po towar
@tomek_prv90 zlecałeś odbiór palety bezpośrednio w DPD (w ogóle przyjmują zlecenia na palety od prywatnych klientów) czy u pośrednika?
Przez allekurier.pl
Z nimi też koresponduje, oni też Cisna DPD ale bez rezultatu
Ja jako sprzedawca poinformowany przez Ciebie jaki masz problem z kurierem (a większości sprzedawców tych problemów doświadcza codziennie) zrozumiałby i przyjął zwrot nawet po terminie. Dlatego na Twoim miejscu prowadziłbym nadal wojnę z DPD, a w miedzy czasie dogadał się z sprzedawcą
@tomek_prv90 to Ty mu wyślij to 😄
Art. 34. Zwrot towaru po odstąpieniu od umowy
Chyba za ostro, jeszcze nie teraz😉
@tomek_prv90 czemu za ostro ? to jest dwa punkty niżej od tego co Ci zacytował 🙂
@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@N4sportowo @@LEW433 @ @sl-aw-ek @ @kostas11 @ dziękuję wszystkim za aktywność i podpowiedzi , dziś kurier łaskawie się pojawił