anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

czemu nie moge dokonac wplaty pieniedzy blikiem na allegro

Ninek1988
#7 Wielbiciel

Czemu nie moge dokonac wplaty pieniedzy blikiem na allegro

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

możesz

oznacz moderatorów

MOJEGRATY5
#12 Orędownik

Witam.

@Ninek1988 

Najczęstszy problem z płatnością na Allegro Lokalnie za pomocą blika wynika z tego, że potencjalny nabywca próbuje dokonać zakupu i płatności na FAŁSZYWEJ STRONIE TYLKO UDAJĄCEJ ALLEGRO. Komunikat w stylu "płatność nieudana" to wabik by nabywca ponowił płatność co pozwoli oszustom wyciągnąć kasę dwa razy. Zanim ponowisz płatność sprawdź na koncie czy nie zostałeś już tym blikiem obciążony!

Powyższe dotyczy "zakupów" na Lokalnie z linków podesłanych przez "sprzedawców" znalezionych w necie lub na innych portalach ogłoszeniowych.

Jeśli to nie ten przypadek, a zakup ma miejsce na zwykłym Allegro, to niektórzy nabywcy a nawet sprzedawcy zgłaszają ostatnio problemy z brakiem możliwości zapłaty niektórymi formami płatności w niektórych ofertach. Podobno właściwy zespół Allegro dokłada wszelkich starań, by problem naprawić...

Pozdrawiam. Marek.

oznacz moderatorów

Ninek1988
#7 Wielbiciel

mam zawieszone konto sprzxedazy doradca twierdzi ze wyslal maile ale ja nic takiego od allegro nie dostalam

oznacz moderatorów

Ninek1988
#7 Wielbiciel

oni twierdza ze wysylali na meila warunki do odblokowania konta lecz nic takiego nie mam

oznacz moderatorów

matt_rose
Moderator
Moderator

Cześć @Ninek1988, sprawdziłem i nasz Dział Bezpieczeństwa skontaktował się z Tobą w zgłoszeniu mailowym o numerze 53749706 wczoraj tj. 02.09.2025 o godzinie 14:43.

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów

Ninek1988
#7 Wielbiciel

ostatnie pytanie. jak dlugo potrwa blokada mojego konta

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Ninek1988 nie znam odpowiedzi na to pytanie. 
W sprawie nr 53749706 otrzymałaś od nas informacje, co należy zrobić, aby odblokować konto, prześlij proszę materiały, o które zostałaś poproszona. Decyzję o zdjęciu blokady może podjąć jedynie Dział bezpieczeństwa, z którym jesteś w e-mailowym kontakcie.

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów