Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kolejna paczka, która zamiast na mój adres, trafiła do paczkomatu- 15 kg.. Z komentarzy do posta, który dodałam na FB wynika że w u tych [edycja] jest to norma !!!! kłamią że nikogo nie było w domu a nawet nie podjeżdżają pod blok. Wstyd i hańba. Proszę ustalić personalia tego kuriera i niech mi w zębach przywiezie tę 15 kg paczkę - na adres domowy !!![edycja] DHL
Bo jest dobra cena, chodzi o kasę?
Nie używaj określenia oszuści bo zaraz wątek wyleci
Co do DHL również mam mieszane uczucia, zamawiając paczkę 5kg, nie doręczyli jej do domu kiedy na nią czekałem. Co więcej, zamiast doręczyć do najbliższego punktu odbioru, doręczono do punktu, który znajdował się po drugiej stronie miasta. Pojechałem taxi, rachunek do opłaty wraz z odszkodowaniem za zmarnowany czas wysłałem do DHL'a po 13 dniach dostałem zwrot.
ale czuję się oszukana, wiele osób to potwierdza, oszukują i tyle
Rozumiem twoje odczucia w 100% co do obsługi kurierskiej przez DHL, ciężko mi się odnieść co do zachowania kuriera, zakładam, że nie jest to bezpośrednio jego wina gdyż nacisk na doręczanie paczek nakładają przełożeni. Sam pracowałem akurat właśnie w DHL lata temu i za każdą paczkę, z którą wróciłem dostawałem srogi opierdziel tylko mi akurat to nic nie robiło i się tylko śmiałem 🙂
Pozostaje złożyć reklamację na sposób doręczenia paczki, pamiętaj, że musisz udowodnić poniesione koszty związane z odbiorem paczki ponieważ bez tego, nie uznają reklamacji.
@q3qPL nie , sam kiedyś zamówiłem kuriera , allegro wybrało DHL ,w dniu dostawy kurier przejechał obok mojego sklepu i za kilka minut otrzymałem sms o umieszczeniu paczki w automacie oddalonym jakieś 150m .To się dzieje niestety i nie jest to sprawa zarządów , kurierom się niec chce , a podjazdy DHL to dramat .
Kto na kurierce pracował ten wie.
To nie jest tak, że się nie chce, tylko trzeba robić "normy". Jeden kurier będzie starał się doręczyć paczkę pod wskazany adres, żeby było tak jak powinno a inny wrzuci w punkt odbioru i będzie miał gdzieś bo przecież do punktu odbioru może wpakować z 30 paczek i lecieć dalej, to zawsze wygodniejsze jak ma się +100 doręczeń dziennie...
Takie zachowania nie są spowodowane (nie zawsze) lenistwem a odgórnym wywieraniem presji. W końcu na 100 takich przypadków 95 machnie ręką, 5% złoży reklamację i 2% zostanie uznana.
@mylastdream bo musimy , żebyś Ty miał możliwość skorzystania z dostawy w ramach smart to muszę mieć w cennikach minimum 2 kurierów , DPD odpada , UPS słabiutki , pozostaje Poczteź i DHL ,jaki mam wybór ? To co piszesz jest prawdą , ponad 50% paczek DHL po ,, nieudanym ,,🤣 doręczeniu trafia do punktów .
Wolę DPD - mamy bardzo fajnego kuriera, a dhl to DNO
@mylastdream Ty wolisz , a jam trzymam się od tej firmy z daleka , z czapy wzięte dopłaty do przesyłek , odrzucone reklamacje , a samo allegro ma to gdzieś . Wybieraj dostawy do punków .
15kg paczkę średnio zamawiać do punktu a później targać ją do domu 😄
@q3qPL cóż ,albo rybki , albo akwarium , teraz paka w automacie , DHL zjeje i zwróci do nadawcy po 2 dniach , reklamację odrzucą ,a sprzedawca obciąży klienta kwotą za zwrot bo ma takie prawo .
nie zamierzam ciężkich paczek zamawiać do punktu, po to zostało zamówione do odmu by nie tachać tego przez pół osiedla
To, że miałaś problem z kurierem, nie upoważnia cię do twierdzenia, że Deutsche Post DHL (taka jest pełna nazwa firmy) to oszuści itp. Poza tym przesyłki z Allegro doręcza DHL Parcel, a to inna firma niż DHL (aczkolwiek mają jednego właściciela, jest nim Deutsche Post i pośrednio niemiecki rząd (prywatyzacja w wydaniu niemieckim, państwową firmę kupił państwowy bank)).
A mówiąc prościej, zawiodła cię firma A i jesteś niezadowolona z ich usług, a pretensje masz do firmy B.
To niech właściciel się ogarnie, w mojej ocenie to są oszuści.
Jeśli wszyscy konkurują tylko ceną to brakuje na jakość.