anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy Allegro faworyzuje sprzedawców w ocenach?

Client:104511696
#7 Wielbiciel#

Cześć wszystkim,

Mam wrażenie, że Allegro zaczyna faworyzować sprzedawców w kwestii ocen i chciałbym podzielić się dwoma sytuacjami, które mnie spotkały. Może ktoś miał podobne doświadczenia?

Problem nr 1

Chciałem dodać ocenę sprzedającego po zakupie produktu, ale Allegro poinformowało mnie, że "Czas na ocenę minął. Sprzedającego można ocenić w ciągu 90 dni od zakupu."

Problem w tym, że zakup został dokonany w październiku, więc termin na wystawienie oceny wciąż powinien być aktualny. Coś tu ewidentnie nie gra.

Problem nr 2

14 listopada o godzinie 11:00 dostałem maila od Allegro o tytule: "Usunęliśmy wystawioną przez Ciebie ocenę sprzedaży."

Powód? Allegro uznało, że moja ocena "Nie polecam" była błędna, bo gwiazdki za zgodność z opisem i obsługę kupującego wskazywały na pozytywną ocenę.

To totalna bzdura – oto moja ocena:

• Zgodność z opisem: ★☆☆☆☆
  • Obsługa kupującego: ★☆☆☆☆
  • Komentarz:

Autokluby zagroziły mi pozwem za wystawienie negatywnej opinii o ich sklepie na Google. Produkt nie pasuje do Alfy Romeo 166, a Autokluby upierają się, że pasuje, powołując się na informacje katalogowe. Po przesłaniu nagrania pokazującego, że produkt nie pasuje oraz zdjęcia odpowiedniego korka, Autokluby stwierdziły, że zamówiłem zły produkt i odmówiły uznania reklamacji. To bardzo nieprzyjemne doświadczenie z zakupami na Allegro, na pewno ostatnie w tym sklepie.

Przedmiot z zamówienia:
KOREK ZBIORNIKA PALIWA ALFA ROMEO 156 164 166 87-03

Nie rozumiem, dlaczego usunięto moją ocenę. Skoro wystawiłem 1/5 gwiazdek i napisałem negatywny komentarz, ocena "Nie polecam" jest w pełni uzasadniona. Decyzja Allegro o usunięciu opinii wygląda jak próba ochrony sprzedawcy kosztem kupującego.

Załączam screeny potwierdzające to co mówię

Client104511696_0-1731689011977.png

Client104511696_1-1731689185581.png

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

KOGIEL_T
#10 Popularyzator#

@Client:104511696  bo ich boty nie rozróżniają czasu przyszłego i przyszłego, są przypadki kiedy odmawiają rozpoczęcia dyskusji, bo niby kupujący ma czas na wysyłkę, a w rzeczywistości czas na wysyłkę już minął, a u Ciebie odwrotnie😉

A jeśli chodzi o ten korek, to jak się zakończyła dyskusja z Czechem🤔 , bo to może być powód usunięcia komentarza

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Nadal jest zabawa 🤣 Dostaje takie wiadomosci i przez to wydaję mi się, że brak możliwości wystawienia negatywnej recenzji nie wynika z błędu allegro, a prawdopodobnie z preferencyjnego traktowania.

Client104511696_0-1731690014038.png

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Chyba naprawdę wysłali mi pismo, żebym usunął recenzję z google. Nic do mnie jeszcze na pocztę nie dotarło, ale tak by wynikało z tego co napisali.

Client104511696_1-1731690230256.png

Nadal nazywają moje konto google fałszywym, bo nie mam imienia i nazwiska w nim xd

oznacz moderatorów