Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć wszystkim,
Mam wrażenie, że Allegro zaczyna faworyzować sprzedawców w kwestii ocen i chciałbym podzielić się dwoma sytuacjami, które mnie spotkały. Może ktoś miał podobne doświadczenia?
Chciałem dodać ocenę sprzedającego po zakupie produktu, ale Allegro poinformowało mnie, że "Czas na ocenę minął. Sprzedającego można ocenić w ciągu 90 dni od zakupu."
Problem w tym, że zakup został dokonany w październiku, więc termin na wystawienie oceny wciąż powinien być aktualny. Coś tu ewidentnie nie gra.
14 listopada o godzinie 11:00 dostałem maila od Allegro o tytule: "Usunęliśmy wystawioną przez Ciebie ocenę sprzedaży."
Powód? Allegro uznało, że moja ocena "Nie polecam" była błędna, bo gwiazdki za zgodność z opisem i obsługę kupującego wskazywały na pozytywną ocenę.
To totalna bzdura – oto moja ocena:
Autokluby zagroziły mi pozwem za wystawienie negatywnej opinii o ich sklepie na Google. Produkt nie pasuje do Alfy Romeo 166, a Autokluby upierają się, że pasuje, powołując się na informacje katalogowe. Po przesłaniu nagrania pokazującego, że produkt nie pasuje oraz zdjęcia odpowiedniego korka, Autokluby stwierdziły, że zamówiłem zły produkt i odmówiły uznania reklamacji. To bardzo nieprzyjemne doświadczenie z zakupami na Allegro, na pewno ostatnie w tym sklepie.
Przedmiot z zamówienia:
KOREK ZBIORNIKA PALIWA ALFA ROMEO 156 164 166 87-03
Nie rozumiem, dlaczego usunięto moją ocenę. Skoro wystawiłem 1/5 gwiazdek i napisałem negatywny komentarz, ocena "Nie polecam" jest w pełni uzasadniona. Decyzja Allegro o usunięciu opinii wygląda jak próba ochrony sprzedawcy kosztem kupującego.
Załączam screeny potwierdzające to co mówię
@Client:104511696 bo ich boty nie rozróżniają czasu przyszłego i przyszłego, są przypadki kiedy odmawiają rozpoczęcia dyskusji, bo niby kupujący ma czas na wysyłkę, a w rzeczywistości czas na wysyłkę już minął, a u Ciebie odwrotnie😉
A jeśli chodzi o ten korek, to jak się zakończyła dyskusja z Czechem🤔 , bo to może być powód usunięcia komentarza
Nadal jest zabawa 🤣 Dostaje takie wiadomosci i przez to wydaję mi się, że brak możliwości wystawienia negatywnej recenzji nie wynika z błędu allegro, a prawdopodobnie z preferencyjnego traktowania.
Chyba naprawdę wysłali mi pismo, żebym usunął recenzję z google. Nic do mnie jeszcze na pocztę nie dotarło, ale tak by wynikało z tego co napisali.
Nadal nazywają moje konto google fałszywym, bo nie mam imienia i nazwiska w nim xd