anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy Allegro popiera łamanie prawa?

Marta_T93
#1 Nowicjusz

IMG_20250916_065752262_HDR~3.jpg

IMG_20250916_070146086_HDR.jpg

Hej wszystkim. 

Kilka dni temu kupiłam kawę Lavazza i sprzedający wysłał mi podróbkę, całkiem inne opakowanie, rozmyta czcionka, brak daty pakowania. Nie mówiąc już o tym co za syf był w środku. 

Zgłosiłam to do Allegro i jakiś konsultant odpisał mi, że skoro sprzedawca wyśle mi oryginalną kawę to nie było tematu. :⁠-⁠O 

Raz, że ktoś za pośrednictwem Allegro rozprowadza towar z podrobionym znakiem firmowym. To po drugie, kto wie co w tej kawie było? Gdzie i w jakich warunkach była palona i pakowana? 

Allegro nie widzi problemu. Dostanę nową, kawę, mam sprawdzić czy oryginalna i temat będzie zamknięty. Nie mówiąc o tym, że ja nie mam już ochoty na kawę z Allegro, od sprzedawcy, który wysyła lewe produkty, ma gdzieś zdrowie klientów i złamał prawo. 

Oczywiście zgłoszę to do UOKiK, być może nawet na policję ale stosunek Allegro do sprawy mnie zszokował. Miałam ten portal za uczciwy i bezpieczny. 

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Marta_T93 Allegro nie ma możliwości weryfikacji takich rzeczy. 
Mogą uwierzyć Ci na słowo i "ukarać" sprzedającego ale co jeśli Twoje zgłoszenie będzie fałszywe?
Kto i jak miałby to zweryfikować?

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@Marta_T93 Nie- allegro nie popiera łamania prawa. Nie zawsze jednak doradca ma możliwość weryfikacji takiej kwestii. Z tego co widzę, sprawa została wyjaśniona w dyskusji. 

Możesz oczywiście zgłosić sprawę. Zachęcam również do zgłoszenia oferty. Taka możliwość znajduje się na dole strony oferty. ("zgłoś naruszenie") 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów