Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Hej wszystkim.
Kilka dni temu kupiłam kawę Lavazza i sprzedający wysłał mi podróbkę, całkiem inne opakowanie, rozmyta czcionka, brak daty pakowania. Nie mówiąc już o tym co za syf był w środku.
Zgłosiłam to do Allegro i jakiś konsultant odpisał mi, że skoro sprzedawca wyśle mi oryginalną kawę to nie było tematu. :-O
Raz, że ktoś za pośrednictwem Allegro rozprowadza towar z podrobionym znakiem firmowym. To po drugie, kto wie co w tej kawie było? Gdzie i w jakich warunkach była palona i pakowana?
Allegro nie widzi problemu. Dostanę nową, kawę, mam sprawdzić czy oryginalna i temat będzie zamknięty. Nie mówiąc o tym, że ja nie mam już ochoty na kawę z Allegro, od sprzedawcy, który wysyła lewe produkty, ma gdzieś zdrowie klientów i złamał prawo.
Oczywiście zgłoszę to do UOKiK, być może nawet na policję ale stosunek Allegro do sprawy mnie zszokował. Miałam ten portal za uczciwy i bezpieczny.
@Marta_T93 Allegro nie ma możliwości weryfikacji takich rzeczy.
Mogą uwierzyć Ci na słowo i "ukarać" sprzedającego ale co jeśli Twoje zgłoszenie będzie fałszywe?
Kto i jak miałby to zweryfikować?
@Marta_T93 Nie- allegro nie popiera łamania prawa. Nie zawsze jednak doradca ma możliwość weryfikacji takiej kwestii. Z tego co widzę, sprawa została wyjaśniona w dyskusji.
Możesz oczywiście zgłosić sprawę. Zachęcam również do zgłoszenia oferty. Taka możliwość znajduje się na dole strony oferty. ("zgłoś naruszenie")