Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Numer Aukcji a1699c70-e9e5-4867-967f-1839a90aaead Czy allegro zezwala na sprzedaż pirackiego oprogramowania? Byłem w Aso VW pokazałem oprogramowanie z wyżej wymienionej aukcji , bo kupiłem oryginał i aso jest w szoku ze tu można kupić to oprogramowanie. **piiip** stanowczo zareagowało usunęłotąoferte w mngnienu oka. Przedmiot aukcji jest nagminnie sprzedawany, a sprzedawca nie posiada patentu ani zgody VW na oprogramowanie które oferuje. Posiadam całą korespondencję, która wprowadza kupujących w błąd. Jak można sprzedawać program z linku z crakiem.? Prosiłbym o odpowiedź pracowników z Allegro.
Odpowiedź znasz, liczy się prowizja!😐
@merc271 pod ofertą masz przycisk Zgłoś naruszenie zasad
Zgłaszane i nic . Nawet w aso byłem, ktokolwiek sprzedaje oprogramowanie musi posiadać patent i zgodę firmy. A to nie jest proste. Jsk pokazałem to co jest za 250 pln to byli w szoku. Pirat aktywowany crakiem z serwera. Ręce opadają.
O jakim patencie i o jakiej zgodzie piszesz? 😄
I nie wiem o co sie tak bulwersujesz. To dopiero początek. Poczytaj fachową prasę branżową. Kupujesz goły samochód i za dodatkowe usprawnienia musisz placic miesieczny abonament. Za każdy osobno.
Dobra, doczytałem. Bulwersujesz się bo kupiles po legalu jak piszesz. Ale jakbyś trafil taką wersję jak opisałeś to byś siedział cicho i sie cieszyl. To typowe zachowanie.
PATEN NA WŁASNOŚĆ OPROGRAMOWANIA, I ZGODZIE POTRZEBNEJ OD PRODUCENTA NA POZPOWSZECHNIANIE TEGO OPROGRAMOWANIA. MAŁO TEGO TO COS CO JEST SPRZEDAWANE INGERUJE NEGATYWNIE W BCM AUTA , CO PRZY OKAZJI MOZE USZKODZIC INNE ELEMENTY ELEKTONIKI. ASO SPRZEDAJE KOD !!!! JEDNORAZOWY KOD KTÓRY SAMI AKTYWUJĄ. A najważniejsze że osoba sprzedająca nie ma wiedzy z zakresu tego co sprzedaje, mając auto na gwarancji instalując to coś co jest dostępne na aukcji traci gwarancję na elektronikę auta!!!
Ty lepiej przeczytaj co to jest patent. Bo chyba nie wiesz o czym piszesz. Ale mniejsza z tym.
Co do utraty gwarancji to mozna polemizowac. Jesli kupuje na wlasnosc to moja sprawa co z tym robię.
Widzę, że dzielisz się przemysleniami ktore od kogos uslyszales ale ich nie zweryfikowales.
Dam ci prosty przyklad: nowe auto z salonu, 3 miesiace po firmowej gwarancji a ASO od 1,5 roku nie moze sobie poradzic z radiem (mam czwarte ktore dalej niepoprawnie dziala), elektronika auta tez szwankuje. Wieczne problemy z akumulatorem.
Nic nie bylo modyfikowane na wlasna reke. Takze...spoko... gwara wazna rzecz.
Jak także dam ci prosty przykład. Jesteś właścicielem firmy produkującej auta, produkujesz je tak aby zarabiać, przy zakupie pewne komponenty elektroniczne, są zablokowane a producent posiadając własne oprogramowanie przystosowane do ich potrzeb odblokowuje to co chce kupujący oczywiście za opłatą. I byle Czesio w domu nie może zrobić takiego programu i sprzedawać go za pomocą plików z serwera i craka żeby ktoś sobie sam to zamontował. Jeśli coś tworzysz i na na tym zarabiasz potrzebny jest patent, natomiast od strony prawnej potrzebna licencja Eula. I najważniejsze żeby ingerować swoim oprogramowaniem potrzebna jest zgoda producenta żeby cokolwiek modernicowac i puszczać w obieg. Więc jeśli nadal pozostajesz przy swoich racjach zapraszam do aso w celu zdobycia wiedzy , oraz przeciętnego prawnika.
Natomiast jeśli chodzi o sprzedaż na allegro lokalne ktoś wystawia program w ilości 100 szt na jednej akcji i bez działalności gospodarczej bez problemu to rozpowszechnia to poprostu pozostawia wiele do życzenia. I na koniec żeby się nie rozpisywać raz twierdzi że jest twórcą, raz ze nie jest, a na koniec że tylko craka zrobił. Więc jeśli dalej twierdzsz ze nie msm racji to KUP SOBIE COS TAKIEGO I SIE SAM PRZEKONASZ. Jeśli aso sprzedaje to w innej formie że wszystkimi dokumentami łącznie z legalnym dokumentem zakupu oraz gwarancją to chyba jest różnica. Dziwi mnie Więc ze ktoś jeszcze broni tego typu sprzedaży.
@merc271 Ta oferta naruszała nasze zasady, więc już ją usunęliśmy.
Dziękuję
Jedna usunięta i kolejna wystawiona
e16edaff-9acc-49e0-afea-c8e3c1291abe
Nagminnie użytkownik sprzedaje to samo.
a757ced3-5682-48eb-ad5a-4eefbe67b3a5
Aukcje są usuwane, a następnie od nowa wstawiane a757ced3-5682-48eb-ad5a-4eefbe67b3a5
@merc271dziękuję, zgłosiłam te oferty.
Sprzedający chyba robi sobie kpiny z Allegro kolrjna aukcja 615675fe-faa5-4d05-b88e-8ea0b4626288
I jeszcze jedna aee12300-67a3-44ee-8313-a49b1f7fd1bc
Sprzedający chyba robi sobie kpiny z Allegro kolrjna aukcja 615675fe-faa5-4d05-b88e-8ea0b4626288
I jeszcze następnie aee12300-67a3-44ee-8313-a49b1f7fd1bc
@merc271 przesłałam już te oferty do sprawdzenia.
Jutro Sam zawiadomię odpowiednie instytucje. Oryginalne oprogramowanie kosztuje 1390pln i jest to kod do jednego auta wgrywany w aso przez serwer VW
Witam sprzedający, po raz kolejny sprzedaje pirackie program, pomimo blokady jego akcje znowu są dostępne
0c73fde8-6ce8-4feb-bd3d-728275075cb0
66851511-0ac8-4943-81b4-a37d9bc65f5a
@merc271 Poprosiłam odpowiedni zespół o weryfikację tych ofert.
https://vw-sklep.pl/appconnect-dokument-aktywacyjny-do-discover-composition-media
1390 pln kod i aktywacja 200 w aso . Człowiek z aukcji wysyla link z programem i crakiem .