Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Zakupilem w poniedzialek panale poniewaz robie remont mamie po ponad 24h godzinach sprzedajacy zadzwonil ze nie ma paneli na stanie i mial mi zwrocic pieniadze. Towar byl dostepny na allegro jeszcze do wczoraj.. mimo ze nie bylo go na stanie u sprzedajacego juz w poniedzialek.
Pieniedzy do tej pory nie otrzymalem z powrotem a potrzebuje ich do zamowienia panieli z innego zrodla poniewaz mam ograniczony budzet. Dyskusje na allegro otworzylem i czekam na rozwiazanie. Co moge jeszcze z tym cos zrobic i czy allegro karze jakos sprzedawcow ktorzy wprowadzaja klienta w blad i marnuja jego czas?
Przypominam tylko, że na Allegro to co jest napisane jako czas dostawy to są magiczne wyliczenia Allegro a nie deklaracja sprzedawcy.
ale jak to ma sie do tematu? po 24h od zamowienia dostalem telefon ze jednak nie maja paneli na stanie... a dalej byly w sprzedazy jeszcze dwa cale dni po telefonie ze ich nie ma
@shockwave1403 nic nie zrobią, samo allegro jako oficjalny sklep nie wszystko ma na stanie i działa na zasadzie dropshippingu 😞
Niektórzy działają na zasadzie dropshopu i po prostu po zamówieniu dopiero zamawiają z hurtowni, więc z tym nic nie zrobisz, Allegro także nic nie zrobi, pozostaje dyskusja i czekanie na rozwiązanie i omijać w następnych zakupach takich sprzedających.
nie powinno to byc napisane w ofercie? ze dziala to na zasadzie dropshopu? i towar nie jest dostepny od reki?
Zawsze lepiej przed kliknięciem zapytać czy towar jest czy nie ,dużo czasu to nie zajmuje .
aha czyli wchodze na aukcje allegro gdzie towar jest wystawiony jest napisane nawet ile sztuk jest dostepnych i jeszcze mam pisac czy towar jest dostepny? zenujące
Niestety ale takie wpadki mają nie tylko sprzedawcy handlujący tym czego nie mają. Dzięki samemu allegro mają je również sprzedawcy wystawiający dokładnie to co posiadają. Powód jest prosty: zmiana zasad wystawiania oferty. Jeszcze rok oferty zakończone wznawiały się tylko w przypadku niesprzedania produktu. Obecnie wszystkie oferty Kup Teraz wznawiają się z pełnym stanem. Nawet jak masz, wystawisz i sprzedasz jedną sztukę to allegro Ci ją wznowi. Oczywiście możesz starać się to ominąć i wystawiać oferty bez autowznawiania. Próbowałam na koncie z 1500 ofertami, po paru miesiącach oprócz codziennego upie.rdliwego wznawiania odkryłam, że nagle niektóre oferty wiszą po kilka razy... Także tak źle i tak nie dobrze. Klient wnwr.wiony, Ty czerwona się głupio tłumaczysz, a szanowny portal ma to gdzieś...
Wiesz co jest najśmieszniejsze, jak to zrobili to nawet komunikatu nie zmienili. Po kilku miesiącach dopiero się orientowałam, zgłosiłam to jako błąd, a oni naprawili sam "komunikat". Jaki ma sens wznawianie przez allegro czegoś czego nie ma? To nie problem techniczny, bo latami działało dobrze...
Ciekawe! dziekuje za wpis
o to screen z aukcji widac na nim ze towar jest dostepny i widnieje rowniez ilosc dostepnych sztuk
Jak pisał wyżej @kostas11 wielu sprzedawców działa na zasadzie dropshippingu. Nie mają oni jednak obowiązku informowania, że towar wysyłany jest z magazynu firmy zewnętrznej (najczęściej prosto z hurtowni).
Tu musisz też wiedzieć, że klasyczny dropshipping, nie polega na tym, że sprzedawca zamawia towar u swojego dostawcy, dopiero jak otrzyma zamówienie, lecz na realizacji zamówienia bezpośrednio z magazynów dostawcy. Pozwala to na obniżenie kosztów, bo sprzedawca nie musi martwić się o magazynowanie, transport (towar od dostawcy trzeba jakoś dostarczyć do sprzedawcy), różnicę kursową (w niektórych branżach zdarza się, że cena potrafi zmienić się o kilkadziesiąt procent w ciągu jednego dnia).
A co do ilości sztuk, to niestety czasem błędy się zdarzają. Większość sprzedawców w dropie, korzysta z jakieś platformy integracyjnej pomiędzy hurtownią i Allegro. Ceny, stan magazynowy itp aktualizowane są w oparciu o dane otrzymane od takiej hurtowni. Do tego nie jest to aktualizowane na bieżącą (opóźnienie może wynieść nawet kilka godzin).