anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy da się w jakiś sposób powiadomić kuriera o tym by nie przyjeżdżał przed daną godziną?

Client:108963267
#7 Wielbiciel#

Mam mały problem ponieważ w pośpiechu zamówiłam tablicę która dojdzie mi w środę, jednak mam pewne obawy że może ona przyjść pod moją nieobecność. Jak to mówią, gdy się człowiek śpieszy to się diabeł cieszy 😕 Chciałabym się dowiedzieć czy dałoby radę w jakiś sposób powiadomić kuriera po tym jak już sfinalizowałam zamówienie. Gdyby jednak wystąpiła sytuacja że nie będę w stanie odebrać paczki, co wtedy? Czy taka paczka wraca do nadawcy? Proszę o wyrozumiałość w komentarzach, jest to mój pierwszy raz gdy zamawiam dostawę do domu.

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

ayo80
Moderatorka
Moderatorka

@Client:108963267 najczęściej w dniu doręczenia przesyłki otrzymujesz powiadomienie, w którym znajduje się informacja, o której przyjedzie kurier. Możesz także skontaktować się z działem obsługi danego przewoźnika, aby poinformować o zmianach, które z pewnością zostaną uwzględnione. 

Paula
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Ziolko39
#21 Demiurg#

@Client:108963267 Kurier, jeżeli nikogo nie zastanie w domu ma obowiązek powtórzyć dostawę po raz drugi na następny dzień > potem to już różnie w zależności od przewoźnika > jedni odsyłają, inni przekazują do punktu na 2-3 dni, potem odsyłają.

Powinieneś dostać info w dniu dostawy, ale tych godzin np 10-12 kurierzy nie przestrzegają albo Ci napiszą "w godz. 10-17"

Przeważnie w mailu jest podany telefon kuriera > spróbuj dzwonić > a jak nie odbiera, to znajdź tel. do firmy, dzwoń i poproś aby kurier zadzwonił do Ciebie > przeważnie przekazują.

oznacz moderatorów