Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Chciałbym wykluczyć niektórych sprzedawców z moich wyszukiwać czy też możliwości zakupu w przyszłości. Przeglądając oferty napotyka się na takie co są wątpliwej 'jakości' sprzedawców czy też opisy mało rzetelne itd. Zgłaszanie naruszania zasad jest monotonne i czasochłonne a też nie skuteczne, a za chwilę usunięta aukcja pojawi się podobnie. Irytujące i niestety realne negatywne doświadczenie na Allegro. Szukałem i nie znalazłem takiej opcji. Może ma ktoś jakąś sugestię jak tego dokonać?
Zamiast prosić o wskazanie aukcji to zapoznajcie się z tematem i dodajcie możliwość stworzenia blacklisty o jakiej wspomina autor tego wątku.
O wiele bardziej sensowne rozwiązanie, szczególnie, że tak jak autor wspomina notoryczne zgłaszanie aukcji jest czasochłonne a i tak daje minimalny efekt.
Spamerów jest wielu. Kategorie są często celowo mylone. Nie wspominając już niemiłych sprzedawców lub takich co celowo manipulują parametrami ofert. Ofertę można zgłosić ale notorycznego oszusta chciałbym zablokować. Najlepiej z możliwością zapisania notatki typu powód.
Oferty mogą być ukrywane lub pokazywane w inny sposób (wykrzyknik, wudzarsona, itd.). Może też o tym decydować użytkownik (czy ukryć czy wyszarzyć).
To proponuję opcję "Moi nieaktywni sprzedający". Mam problem ze sprzedawcą (uwaga - Super sprzedawcą!), który informuje o możliwości pozwania mnie do sądu za negatyw. Nie grozi, po prostu wysłał mi maila z linkami, screenami - informacjami, jak jakiś klient przegrał ze sprzedawcą. W komentarzach czytam, jak nazywa kupujących januszami, cwaniakami itp. Nie chcę, aby jego produkty wyświetlały mi się w wyszukiwaniu, a ponieważ ma ich sporo z kategorii, w której często kupuję, to jest to dla mnie problem. Allegro, czy jesteście skłonni pomóc w stworzeniu opisywanej funkcjoinalności?
Wrzucił cię do jednego wora z innymi, ale niestety klienci nagminnie wykorzystują to sprzedający praktycznie nie posiada praw na tym serwisie 🙂
Przeczytałam wszystkie jego negatywy - niestety, zwykle dotyczyły tego samego, sprzedający zwlekał ze zwrotem pieniedzy (miesiąc), wysłał uszkodzony towar i nie chciał uznać reklamacji itp. Jenocześnie ma ponad 800 pozytywów, więc średnio wychodzi OK.
To jest Allegro, nawet ten wątek masz oznaczony tagiem "mamy rozwiązanie" chociaż rozwiązania nie ma 😄
Kiedyś jednym z wałków stosowanych przez supersprzedawców było korzystanie z opcji "cena minimalna". Pełnowartościowe towary sprzedawali przez "kup teraz" łapiąc pozytywy, a wybrakowane towary (nie zaznaczali tego w opisie) sprzedawali poprzez licytację od złotówki, ale z ustawioną wysoko ceną minimalną (dużo powyżej rynkowej, żeby na pewno nie została przekroczona). Po zakończeniu licytacji odzywali się do tego, który wylicytował najwięcej z tekstem "zabrakło 10zł do przekroczenia ceny minimalnej, ale w wylicytowanej przez Pana cenie możemy sprzedać poza Allegro" (na prośbę wystawienia aukcji z wylicytowaną ceną odpisywali, że to dodatkowe koszty prowizji i im się wtedy nie będzie opłacać sprzedaż w wylicytowanej cenie). Klient decydował się na kupno poza Allegro (w końcu sprawdzony sprzedawca, same pozytywy), dostawał bubel, a że zakup był poza systemem, to nie mógł wystawić negatywa. Na próby reklamacji sprzedawca bezczelnie odpisywał, że wysłał towar pełnowartościowy, zwrotu nie przyjmie i jak coś, to żeby iść do sądu (cwaniacy na dokumentach sprzedaży, gwarancjach itd. wpisywali inny numer seryjny produktu niż ten wysłany i wciskali kit, że klient podmienił towar) 😄 Teraz już większość kupujących nie da się nabrać na taki numer, ale kilkanaście lat temu świadomość była znacznie mniejsza i ludzie patrzyli tylko na pozytywy/negatywy na koncie sprzedawcy.
Teraz też, jak widzisz, kupujący jest klientem drugiej kategorii - sprzedawca może zablokować kupującego, ale w drugą stronę już nie (choć implementacja takiej funkcjonalności od strony technicznej jest banalnie prosta) 😄
Ludzie, którzy dają takie głupie rady powinni dostać bana z automatu
Które np są głupie?
Najpewniej ta by shadowban był tylko w pamięci użytkownika (zwłaszcza jak ktoś nie ma dobrej pamięci do dziwnych nicków i nazw firm).
Tylko dziwnie zwalniać moderatorkę z funkcji za takie coś.