Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Sprzedawca odmówił wykonania naprawy oczyszczacza powietrza YOER APH01W w okresie gwarancji a Allegro nie umożliwia wystawienia komentarza po 90 dniach od zakupu.
Jak ocenić w terminie 90 dni towar i sprzedającego, jeśli sprzedający udziela 36 miesięcy gwarancji?
Oczyszczacz powietrza działał bezawaryjnie i bezproblemowo, cicho ok. 29 miesięcy. Nie pamiętam dokładnie miesiąca, a aukcja zniknęła z "moich zakupów".
W kwietniu br. oczyszczacz powietrza YOER APH01W zaczął samoczynnie się wyłączać a po dwóch dniach nie można było go w ogóle włączyć. Ta naprawa się odbyła, jednak oczyszczacz wrócił nie dokładnie spakowany, nie dokładnie poskładany a wewnątrz słychać było odgłosy luźnej części. Po kolejnej wysyłce oczyszczacza powietrza YOER APH01W do dostawcy, oczyszczacz wrócił sprawny ale jego praca już była głośna, szczególnie w nocy. Tym razem wysłałem oczyszczacz do dostawcy po konsultacji wcześniej nagranych przeze mnie dźwięków. Był to dokuczliwy w nocnej ciszy turkot, którego nie było wcześniej. Niestety, fachowcy u dostawcy stwierdzili, że jest to normalna praca oczyszczacza powietrza YOER APH01W. Moje przypuszczenia są takie:
Coś w oczyszczaczu się zużyło albo niewłaściwie złożone w czasie poprzedniej naprawy.
Teraz turkot przekształca się w głośne, chociaż niestałe i nieregularne stuki. Myślę, że brak naprawy może doprowadzić do całkowitego uszkodzenia oczyszczacza powietrza YOER APH01W.
Czy ktoś miał podobną sytuację i może pomóc w załatwieniu reklamacyjnej naprawy mojego oczyszczacza powietrza YOER APH01W?
@Jurek-52 Rzeczoznawca i sąd.
I prawidlowo ze odmowil jesli zlozyles reklamacje z gytulu gwarancji to naprawic ma ci gwarant a tego masz podanego w karcie gwarancyjnej. Zwykle to producent lub wskazana przez niego firma. 29 miesiecy oznacza ze reklamacji z tytulu rekojmi nie zlozysz juz sprzedawcy bo czas rekojmi to 2 lata
YOER Sp. z o.o. w Kościanie sprzedaje jako producent i tam już dwa razy oczyszczacz był naprawiany
Czyli do sprzedającego jako gwaranta składasz reklamację? a jaki powód odmowy ?
Stwierdzono, że jest to poprawna praca oczyszczacza, jednak przez poprzednich 20 kilka miesięcy oczyszczacz pracował inaczej, poprawnie, po prostu cicho
@Jurek-52 czy twój oczyszczacz ma funkcję jonizacji powietrza? i czy używałeś kiedyś tej funkcji?
Tak, ma funkcję jonizacji ale nie korzystałem z tego. Kiedyś sprawdziłem tylko czy ta funkcja działa.
Działała
To turkotanie co opisujesz przypomina tryb jonizacji po kilku minutach moze jest zalaczony?
Jonizację czujesz nosem a po chwili całym sobą. W czasie jonizacji nie można przebywać w pomieszczeniu a po jej ukończeniu trzeba pomieszczenie porządnie przewietrzyć.
Wiem co to jest jonizacja
A kogo masz podanego jako gwaranta w gwarancji na te 36miesięcy, przeczytaj, producenta czy sprzedającego?
a czy kupujący nie może złożyć reklamacji za pośrednictwem sprzedającego? wysyłając ją jemu?
Może, nie wiemy jak została złożona.
Sprzedający jest producentem, który dwa razy naprawiał oczyszczacz. Odmówił za trzecim razem, ale wszystkie trzy zdarzenia były w krótkim czasie, kilku tygodni
Napisz do Allegro o pomoc skoro sprzedaje to może Ci pomogą:https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=65a29468-5e40-4672-a8d6-e0a1f77e6d3a&subjectId=5d429015-5...
Niestety, Allegro zaproponowało mi tutaj poruszyć ten temat. Dziwnym przypadkiem aukcja zniknęła z zakładki "moje zakupy"
Może minął czas archiwizacji. Zakupy wiecznie w tej zakładce nie siedzą
allegro pomoc dla mnie już nie działa. Nie mogę wysłać do nich wiadomości.
Raczej nie lubią takich problemów
Każdy może na podany link wysłać wiadomość.
@Jurek-52 tak jak pisał @komis-bell jeżeli uważasz ,że wada istnieje nadal udaj się do jakiegoś niezależnego "fachowca" niech wyda opinie i udaj się do sądu.