Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć,
Krótkie pytanie - sorry jeśli już było.
Czy kupowaliście może kiedyś już drogi sprzęt komputerowy (jabłko) z mocno odroczonym terminem dostawy (2 lub 3 miesiące?) Miałam na oku taką aukcję, została zamknięta dziś rano przed czasem z wynikiem dwustu_iluś sprzedanych komputerów.
I znalazłam następnie podobną, od nowego zupełnie allegrowicza, z dostawą na luty..
Czy bezpieczne jest w ogóle korzystanie z takich ofert?
Dzięki z góry za opinie, pozdrawiam!
@kriepa To zależy. Sprawdź komentarze sprzedawcy. Jeśli ich nie ma i cena towaru jest za bardzo atrakcyjna, to może być ryzykowny zakup.
Jasne jasne, oczywiście zawsze tak robię… A co gdy sprzedający zaczyna dopiero sprzedawać i nie ma opinii? Czy można jakoś zapytać Allegro czy sprzedawca jest wiarygodny? I czy ochrona zakupu dotyczy każdej transakcji?
@kriepa Ochrona zakupu dotyczy zdecydowanej większości transakcji.
Program Ochrony Kupujących nie obejmuje sytuacji, gdy:
Umowa została zawarta i zrealizowana na zasadach innych niż określono w Regulaminie Allegro.
Kupujący naruszał zasady Allegro lub nie uregulował wszystkich należności wobec Allegro.pl.
Kupujący działał z intencją nabycia Towaru wadliwego bądź niezgodnego z opisem.
Kupujący nie podał poprawnych danych kontaktowych.
Kupujący otrzymał inne środki rekompensujące stratę związaną z nabyciem Towaru, który był przedmiotem zgłoszenia.
Oferta nie była zgodna z Regulaminem Allegro, w szczególności Towar nie był dopuszczony do obrotu na Allegro z uwagi na wykaz towarów zakazanych i dopuszczonych warunkowo, wskazanych w Regulaminie Allegro.
Towar został przekazany osobiście bądź za pośrednictwem osoby niebędącej operatorem pocztowym i dokonano zapłaty za Towar w miejscu jego odbioru.
Towar uległ zniszczeniu lub został zagubiony podczas transportu z winy przewoźnika, chyba że wysyłka tego Towaru nastąpiła w ramach Usługi Allegro Smart! na zasadach wskazanych w Załączniku nr 12 do Regulaminu.
https://allegro.pl/regulamin/zalacznik/9
Allegro Cię nie poinformuje, czy sprzedawca jest wiarygodny. Moim zdaniem brak opinii zwiększa ryzyko.
Dzięki za podsumowanie info.
Przyznam, ze już setki rzeczy kupiłam na Allegro, ale nigdy się nie wczytywałam w regulamin…
pozdrawiam!