Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, czy kupujac przedmiot(w tym wypadku monetę) od osoby prywatnej jestem chroniony przez Allegro? Jeśli sprzedający zawrze w ogłoszeniu wszystkie parametry jak np. próba monety, waga itp i dodatkowo w opisie wskaze ze jest to oryginalna moneta? Przykładowo: kupuję monetę, w opisie są jej wszystkie parametry oraz informacja, że moneta jest oryginalna. Moneta dociera do mnie, i po odpakowaniu okazuje się, że moneta nie jest oryginalna. W takim wypadku Allegro zwraca mi srodki?
Różnie bywa, allegro pewnie będzie kazało odesłać monetę do sprzedawcy, a jeśli sprzedawca nie uzna reklamacji i stwierdzi, że wysłał oryginalną, mogą Ci nic nie zwrócić.
@Anna6916 Cześć. W pierwszej kolejności należy zgłosić reklamację do sprzedającego. Jeśli pojawią się jakieś problemy, to będziesz mógł złożyć wniosek o zwrot w ramach Allegro Protect.
Teraz to loteria, dostają tacy co nie powinni a i są tacy którzy powinni dostać rekompensatę i nie mogą się doprosić a Allegro lawiruje, szczególnie jak to zakup ze sklepu Allegro, jak masz wątpliwości i nie masz czasu na tracenie nerwów to daj sobie spokój.