Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Wystawiłem użytkownikowi( firmie) 2 gwiazdki i dostałem od nich odpowiedz zwrotną, że będzie wobec mnie toczone postępowanie karne jeśli nie usunę swojej opinii
Ponadto chcą domagać się zadośćuczynienia w postaci dużej sumy pieniężnej oraz przeprosin
Czy to jest jakis żart ? Czy faktycznie może coś takiego mieć miejsce ?
@Specjalista29 może o ile skłamałeś, oczerniłeś lub zaszkodziłeś sprzedawcy, są już wyroki i sprzedawcy wygrali takie sprawy 😞
Jak napisałeś zgodnie z prawdą przebieg transakcji itp. to nie masz się czego obawiać ale w sądzie zawsze można wylądować takie jest prawo 🙂
Jakoś nikt nie chce takiego wyroku tu pokazać.
kostas11 nie wiem jak jest z wyrokami ale jak dla mnie to raczej by mogła być wyłącznie sprawa cywilne a nie karna. Jełsi sprzedawca pisze o sprawie karnej to chyba chce tylko postraszyc
Jeżeli w komentarzu napisałeś prawdę to nie masz się czym przejmować. @Specjalista29 możesz napisać coś więcej o całej sytuacji?
@Specjalista29 To takie straszenie i liczenie na to, że usuniesz komentarz. Nie rób tego. Tacy sprzedawcy przysyłają nawet lipne pisma z nieistniejących kancelarii prawnych, aby zastraszyć. Masz prawo wystawić subiektywną ocenę transakcji - zgodnie z regulaminem Allegro. Było tu już wiele wątków na ten temat, takiego kogoś kto Cię nęka o komentarze możesz zgłosić do Allegro - otrzyma odpowiedni komunikat. Ważne jest to, aby komentarz był zgodny z rzeczywistym przebiegiem transakcji - jeśli taki jest, absolutnie nie masz się czego obawiać. Oceny są po to, aby inni kupujący mogli się dowiedzieć o poczynaniach sprzedawcy, a oceny negatywne ostrzegają przed problemami transakcyjnymi.
@Specjalista29 możesz być spokojny, fundusz ubezpieczeniowy abc69 pokryje wszystkie koszty wynikające z ewentualnego procesu sądowego. W komentarzu możesz pisać co chcesz, nie masz z tego tytuł żadnej odpowiedzialności.
O, i już się nie podoba sprzedawcy mój post, więc atakuje personalnie.
Uderz w stół a nożyce ... Nie znasz sprawy a już wydajesz wyrok.
Nie pisz głupot i się nie czepiaj.
Ważne jest to, aby komentarz był zgodny z rzeczywistym przebiegiem transakcji - jeśli taki jest, absolutnie nie masz się czego obawiać.
"Nie rób tego"
Oczywiście, niech nie robi, niech nie da się zastraszyć cwaniakowi.
A co jeżeli komentarz jest kłamstwem i sprzedawca wygra sprawę
Sprzedawca żadnej sprawy nie założy. On ma przygotowany tekst ściągnięty z netu i wysyła to każdemu, kto mu wystawi negatywa lub zaniży gwiazdki licząc na to, że go wystraszy. Niejeden cwaniak już tu się chwalił taką metodą. Robicie to od czasu zlikwidowania negatywów odwetowych, bo przed zlikwidowaniem mieliście inny straszak.
Specjalista29 cóż zalezy za co dałeś 2 gwiazdki i czy był obiektywny powód. Karnego postępowania bym sie nie bał bo raczej nie ma podstaw natomiast jełsi komentarz był ewidentnie nieprawdziwy cóż sąd cywilny przyjmie i rozpatrzy taka sprawe
Znowu błąd, nie cywilny, tylko karny 🙂
xyz96 a jakiż to paragraf kodeksu karnego???
xyz96 a jakiż to paragraf KK ???
Ojej. 212.
xyz96 hmm opinia z natury jest subiektywna wiec wyczerpanie znamiom art 212 to życze powodzenia. O ile nie było ewidentnego kłamstwa w opinii to żaden sąd karny tego nie dotknie:)