anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy można podać swój nr konta bankowego na prośbę Sprzedającego. Chodzi o zwrot pieniędzy

MAMY ROZWIĄZANIE!
tessawil
#7 Wielbiciel#

Czy można podać swój nr konta bankowego na prośbę Sprzedającego. Chodzi o zwrot pieniędzy za wadliwy

towar zwrócony Sprzedającemu.

Sprzedający twierdzi, że przez PAY-u pieniądze nie chcą "przejść".

Mam wątpliwości, gdyż jest to niestandardowa procedura, a rzecz dotyczy pieniędzy

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6
Kaliope_Brzeg
#21 Demiurg#

@tessawil 

Oczywiście, że można. Sprzedający nie zawsze ma środki na zwrot przez Allegro Finanse 😊

#2 Obserwator#

Cześć, mam trochę inne pytanie: na Allegro lokalnie wystawiłem przedmiot, kupiła go Pani o nicku userXxxx (cyfry) - Pani prosi o nr konta do wpłaty - tu sytuacja jest taka sama jak przy zwrocie i można podać bezpiecznie swój nr konta? W swoim profilu głównym mam swój nr konta do wypłat, ale nie wiem czy jest on jednoczenie numerem do wpłat i czy kupujący nie widzi go w Allegro lokalnie ?

oznacz moderatorów
mr_oma
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@StocktonMalone, hej 🙂 Kupujący nie widzi numeru konta do wypłat. Sam proces opłacenia zakupu na Allegro Lokalnie opisaliśmy w tym artykule. Zachęcamy do płacenia za zakup poprzez Allegro Finanse, ponieważ wtedy widzisz status płatności (czy jest zakończona) i czy możesz bezpiecznie wysłać przesyłkę.

Maja
   Moderatorka

#16 Inspirator#

@tessawil Spokojnie możesz podać nr. konta, jeśli wypełniałeś formularz zwrotu, to tam też musiałeś podać nr. konta. Sprzedający prawdopodobnie wypłacił pieniądze z Allegro Finanse i nie jest w stanie w ten sposób zwrócić.

oznacz moderatorów
xyz96
#21 Demiurg#

@tessawil Tak, bez żadnych obaw możesz podać swój numer konta do zwrotu wpłaty. Gdy robisz zwrot przez Allegro także wpisujesz swój numer konta. Niczym to nie grozi.

oznacz moderatorów
tessawil
#7 Wielbiciel#

Bardzo dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam serdecznie

oznacz moderatorów