Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Czy można podać swój nr konta bankowego na prośbę Sprzedającego. Chodzi o zwrot pieniędzy za wadliwy
towar zwrócony Sprzedającemu.
Sprzedający twierdzi, że przez PAY-u pieniądze nie chcą "przejść".
Mam wątpliwości, gdyż jest to niestandardowa procedura, a rzecz dotyczy pieniędzy
Oczywiście, że można. Sprzedający nie zawsze ma środki na zwrot przez Allegro Finanse 😊
Cześć, mam trochę inne pytanie: na Allegro lokalnie wystawiłem przedmiot, kupiła go Pani o nicku userXxxx (cyfry) - Pani prosi o nr konta do wpłaty - tu sytuacja jest taka sama jak przy zwrocie i można podać bezpiecznie swój nr konta? W swoim profilu głównym mam swój nr konta do wypłat, ale nie wiem czy jest on jednoczenie numerem do wpłat i czy kupujący nie widzi go w Allegro lokalnie ?
@StocktonMalone, hej 🙂 Kupujący nie widzi numeru konta do wypłat. Sam proces opłacenia zakupu na Allegro Lokalnie opisaliśmy w tym artykule. Zachęcamy do płacenia za zakup poprzez Allegro Finanse, ponieważ wtedy widzisz status płatności (czy jest zakończona) i czy możesz bezpiecznie wysłać przesyłkę.
@tessawil Spokojnie możesz podać nr. konta, jeśli wypełniałeś formularz zwrotu, to tam też musiałeś podać nr. konta. Sprzedający prawdopodobnie wypłacił pieniądze z Allegro Finanse i nie jest w stanie w ten sposób zwrócić.
@tessawil Tak, bez żadnych obaw możesz podać swój numer konta do zwrotu wpłaty. Gdy robisz zwrot przez Allegro także wpisujesz swój numer konta. Niczym to nie grozi.
Bardzo dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam serdecznie