Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kupiłam soczewki toryczne z zapłata paypo. Sprzedawca je wyslal a ja dopiero teraz doczytałam że niestety one mają inna krzywi znęcają niż potrzebuje. Czy mogę je zwrócić? Ewentualnie co się stanie jak nie odbiorę paczki z paczkomatu?
Najprościej nie odbierać paczki i skorzystać ze zwrotu (w kupionych 'zwróć').
Nierozpakowane soczewki można zwrócić.
Opis aukcji jest od tego, żeby go czytać.
"Sprzedawca je wyslal a ja dopiero teraz doczytałam że niestety one mają inna krzywi znęcają niż potrzebuje." - kpisz, czy o drogę pytasz?
Nie czytasz opisów aukcji i nie wiesz co kupujesz?
Zauważ, że z powodu swojej niefrasobliwości powodujesz u sprzedającego niepotrzebne koszty (obsługa aukcji, koszty wysyłki koszty pakowania itp.)
W Twoim przypadku - najlepiej jest nie odebrać przesyłki. Sprzedający ma pewność , że nie były używane - może je dalej wystawić jako nowe.
Kontaktuj się ze sprzedającym. Odpowiedź akcesoria-net-p
Ja mam w ofercie lupy, ale nie wim, czy mogę tu link zapodać
Kurczę, ale tą ofertę też trzeba jakoś przeczytać, sorry... nie pomyślałem
Bawi Cię to? Pierwszy raz zamawiałam soczewki. Na kartce od okulisty nie miałam nic o dia czy BC. Dopiero wczoraj na kontroli powiedziała mi że te soczewki nie będą dla mnie dobre.
@Ania2016_11 Zrób zwrot i nie odbieraj.
Założyć stare okulary?
Ania2016_11 - powiem Ci z własnego doświadczenia - masz papiery od okulisty, potem idziesz do optyka. U okulisty sporo zapłacisz. U optyka jeszcze więcej, zedrą z Ciebie przysłowiową "siódmą skórę". Jednak w zamian za to masz fachową obsługę i pewność, że otrzymasz to, co masz otrzymać.
Kiedyś były u nas w ośrodku zdrowia darmowe badania wzroku - przyjechały 2 młode "sikorki", w 15 minut się obrobiły z badaniem, całość kosztowała 120 zł z przesyłka okularów. Po tygodniu używania tych okularów i bólach głowy - poszły do kosza. Znajoma optyczka powiedziała mi, że te szkła to może przepisać bardzo dobry okulista, po dokładnym zbadaniu wzroku. A to po prostu były lupy.
Inna rzecz. Okulary zakupione w aptece kosztowały mnie 20 zł. U optyka 250 zł. Oprawki od optyka wytrzymały 2 lata, te z apteki już 6 lat. Po wizycie u okulisty chciałem wymienić same szkła w w oprawkach. I co? - Poszedłem do optyka- stwierdził, że te oprawki z apteki to chińskie badziewie, lecz po 2-óch latach użytkowania były dobre i za wymianę szkieł zapłaciłem 60 zł. Pokazałem drugie oprawki - kupione u nich, też miały 2 lata - niestety, nie nadawały się do użytku i naprawy. Więc kupiłem nowe - 250 zeta. Jeszcze sobie sprawiłem takie same (wzrok mi się wyrównał) w aptece za 20 zł.
Nie dziwię Ci się więc, że szukasz oszczędności, lecz pierwszy zakup takich rzeczy powinien się odbyć u optyka, a dopiero potem , jak już masz wszystkie dane, na Allegro.
@maxr01Nie uważasz że "Optometrysta" lepiej dobiera?
Dziękuję za odpowiedź. Poprosiłam sprzedawcę o zwrot. Odesłanie. Zamówiłam w salonie.Pan dokładnie wyjaśnił jak mam teraz zamawiać. Teraz już będę wiedzieć o co chodzi. Faktycznie różnica między salonem a allegro tych samych soczewek 25 zł.