Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kupiłem używaną grę na konsolę PS4 na Allegro na siebie jako osobę fizyczną niestety gra nie spełniła moich oczekiwań. Czy mogę ją zwrócić do sprzedawcy i odzyskać pieniądze?
Przy zakupie od firmy, tak. Przy zakupie od osoby prywatnej możesz tylko zwrócić z powodu wad.
OK dziękuję, bo wyskoczyła mi taka informacja przy otworzeniu formularzu zwrotu: "Prawo odstąpienia od umowy bez podania przyczyny nie przysługuje konsumentowi w przypadku, gdy kupujący otworzył zapieczętowane opakowanie nagrania dźwiękowego, wizualnego lub programu komputerowego (przepis z ustawy)." Art. 38. Ustawy z dnia 30 maja 2014 roku o prawach konsumenta.
Czyli ten zapis dotyczy tylko sytuacji gdybym kupił nową grę zafoliowaną?
Dotyczy tylko towarów tego rodzaju w zapieczętowanym opakowaniu. Jeśli Twoja gra nie była w zapieczętowanym, zafoliowanym opakowaniu, możesz zwrócić.
@Grooveer Uważaj przy zwrocie, sprzedawca może Ci wmawiać, że gra była zafoliowana. Postaraj się o jakiś dowód, że nie była. Często w aukcji jest napisane w parametrach - bez folii.
Dzięki na szczęście zawsze nagrywam telefonem jak coś otwieram zamówionego przez internet 🙂
Bardzo słusznie, nikomu nie można wierzyć 🙂
Dobra strategia. Jak kupilem grę, myślałem, że nową na morelkach. Przysłali mi gre bez folii i do tego w uszkodzonym opakowaniu!
Gdybym miał takie nagranie to bym się nie martwił, trzeba nagrywać 🙂 A tak jestem zdany na łaskę sklepu. Towar i tak oddam ale sytuacja nie jest komfortowa.
@Grooveer I co? przyjął zwrot konsoli.
@pulkownik66 Nie konsoli tylko gry. Tak przyjął, bo musiał.
@Grooveer A tak- gry faktycznie.