anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy mogę jeszcze odzyskać pieniądze bądź dostać towar?

Client:90258124
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry.
Dwa lata temu zakupiłam skarpety przez Allegro to po 7 kwietnia 2022.
Wiem że już minęły pełne dwa lata żeby w ogóle pytać o o ten produkt ale przegapiłam to nawet nie wiedziałam że nie przeszły dopiero ostatnio przeglądając Allegro weszłam na stronę zakupy w toku i widzę że skarpety nigdy nie zostały wysłane a płatność była zrealizowana.
Co mam w tej sytuacji zrobić czy to już jest temat który minął ponieważ przewidywane dwa lata minęły?

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

Dzień dobry @Client:90258124! Przykro mi, czas rękojmi minął. Oczywiście możesz skontaktować się w tej sprawie ze sprzedającym, ale może on odrzucić reklamację właśnie z tego powodu. Nie ma też obowiązku rozpatrzenia reklamacji zgłoszonej po terminie.  

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@Client:90258124  Być może nie zostały wysłane, ale raczej ja stawiam tezę że  wysyłka nie została  zaksięgowana przez Allegro.

System powiadomień Allegro ma wady, nie jest wiarygodny więc raczej polegaj na własnej wiedzy niż na  informacjach Allegro.

Ja też mam  w historii zakupów niewysłany zakup,  książkę z maja 2023r.  Jest nawet zachęta żebym założył dyskusję ze sprzedającą.  Tylko że książkę przeczytałem i książka stoi sobie grzecznie w regale.

Trudniej będzie sprawdzić skarpetki, ale po takim czasie to raczej odpuść sobie, nie psuj  weekendu sobie i sprzedawcy.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@Client:90258124 serio czy se żarty robisz ? to że status się nie zmienił nie znaczy że towar ni dotarł i nie został już zużyty 😞

Tak na przyszłość brak paczki można reklamować do 12 miesięcy po 2 latach nikt nic nie zrobi 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Słaba pamięć a jak nie pamięta się co zamówione, teraz już pewnie inne wzory są modne!

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

A sprawdzałaś czy zwrot nie przyszedł na konto? Jeśli płatność była w toku to kasa do sprzedawcy nigdy nie dotarła i powinna wrócić do Ciebie, a transakcja być anulowana. Jeśli zaś dotarła to mógł wykonać zwrot poza allegro, od razu na konto... Mógł nawet paczkę wysłać poza allegro i wtedy w systemie tego nie będzie, czasami się zdarza.

oznacz moderatorów