anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy mogę oddać towar na gwarancji jeżeli nie mam paragonu?Platnosc była blokiem.

MAMY ROZWIĄZANIE!
kobi169
#7 Wielbiciel#

Czy mogę oddać towar na gwarancji jeżeli nie mam paragonu?Platnosc była blokiem.

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7
SpeedyGonzalezz
#12 Orędownik#

@kobi169 Wbrew temu co twierdzą niektórzy sprzedawcy, posiadanie paragonu nie jest obowiązkowe - zwłaszcza przy transakcjach na odległość, gdy masz inne potwierdzenie zapłaty. 

--------------------------------------------------
Najszybsza mysz w całym Meksyku
oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg#

@SpeedyGonzalezz mieszasz Gwarancję ( tu z reguły potrzebna faktura, paragon lub wypełniona przez sprzedawcę karta gwarancyjna ) z niezgodnością z umowy ( tu nie wystarczy jakikolwiek dowód )

________
Κώστας
oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

Na gwarancje to do gwaranta i zgodnie z tym co masz opisane  w karcie gwarancyjnej, tu niekoniecznie jest nim sprzedający, a powinna być karta gwarancyjna, inaczej ma się reklamcja u sprzedającego i jak zakup na Allegro to w zasadzie niczego nie potrzebujesz wystarczy złożenie jej przez system allegro, a poza systemem wystarczy jakikolwiek dowód na zakup- np . przelew.

oznacz moderatorów
br.
#21 Demiurg#

@kobi169  Żeby odesłać towar do serwisu, do naprawy gwarancyjnej potrzebna jest wazna karta gwarancyjna, nie paragon.

Napisz po ludzku co ci dolega, może potrafimy pomóc.

oznacz moderatorów
kobi169
#7 Wielbiciel#

Urządzenie do telewizji strumieniowej nie działa poprawnie po zgłoszeniu do sprzedawcy i wyjaśnieniu usterek  sprzedawca podał link do odesłania urządzenia  kurierem. Więc pytanie moje czy ja muszę tam dołączyć paragon .

oznacz moderatorów
br.
#21 Demiurg#

@kobi169  Niesprawne urządzenie odsyłasz do sprzedającego, a on sobie niech naprawia, wymienia lub złomuje.  Nie dawaj sie wrobić w naprawy gwarancyjne,  TVbox  nie jest uszkodzony, ma wadę fabryczną.

Odsyłasz do sprzedającego, adres masz w zakładce "zwrot"

Problem powinieneś zgłosić w opcjach zakupu, zakładka Zgłoś problem...

Paragon nie jest do niczego potrzebny

oznacz moderatorów
kobi169
#7 Wielbiciel#

Tak właśnie zrobię . Dziekuje

oznacz moderatorów