anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy mogę wziąść raty 0% na firmę?

jogo19
#7 Wielbiciel#

Witam,

Czy mając konto prywatne na allegro w jakiś sposób mogę wziąć raty na moją firmę ?

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

xyz96
#21 Demiurg#

Teoretycznie tak, nie możesz wziąć rat gdy Twoje konto jest kontem firmowym.

Kiedy nie mogę skorzystać z rat?
Z rat nie skorzystasz:
  • gdy kupisz w licytacji lub przez opcję kup teraz (raty są możliwe tylko przy zakupach przez koszyk)
  • w ofertach charytatywnych
  • przy zakupie bez rejestracji
  • jeśli łączna cena wybranych przedmiotów wraz z wysyłką jest niższa niż 100 zł (300 zł w Ratach PayU) lub wyższa niż 20 000 zł
  • po wybraniu opcji płatności przy odbiorze przesyłki
  • jeśli Twoje konto jest kontem firmowym lub kontem Junior
  • jeśli sprzedający posiada konto Junior
  • gdy Twoje konto lub konto sprzedającego jest zablokowane
  • jeśli nie posiadasz polskiego dowodu osobistego
  • jeśli w rachunku bankowym lub w ustawieniach Allegro masz zagraniczny adres.

https://allegro.pl/pomoc/dla-kupujacych/informacje-ogolne/kiedy-nie-moge-skorzystac-z-rat-nl5Z889bKC...

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@jogo19 Nie możesz dokonać zakupu ratalnego na inne dane niż dane konta Allegro, więc niestety nie będzie to możliwe.

Natalia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

marylcia3
#7 Wielbiciel#

Witam,

Posiadam limit odnawialny w BNP Paribas raty 0% jako osoba prywatna- chciałbym dokonać zakupu na raty oraz aby sprzedawca wystawił fakturę ( bez Vat ) na firmę- jest taka możliwość?

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@marylcia3 przepraszam, że musiałaś dłużej czekać na odowiedź, konsultowałam ją dodatkowo aby mieć pewność 🙂 Tak jest taka możliwość aby na koncie prywatnym, na którym korzystasz z limitu odnawialnego otrzymać za zakup fakturę na dane firmy. 
W formularzu dostawy i płatności zaznacz proszę że chcesz otrzymac FV i wpisz w danych do faktury dane firmowe. 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów