anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy muszę odebrać towar który wcześniej zwrocilem a sprzedający powiedział przez telefon że nie ma d

Client:113906733
#7 Wielbiciel#

Czy muszę odebrać od kuriera towar który wcześniej zakupiłem od sprzedawcy i okazał się uszkodzony zgłosiłem jako reklamacje wymianę a po rozmowie telefonicznej on powiedział że nie ma i odda mi pieniądze poczym po odebraniu ode mnie towaru uszkodzonego nie zwrócił mi pieniędzy tylko po prawie dwóch tygodniach wysyła mi z powrotem towar w ramach wymiany a ja nie chcę tego towaru bo już wcześniej kupilem gdzie indziej po tym jak powiedział że nie ma innego .proszę go o zwrot pieniędzy bo mam już towar zakupiony gdzie indziej a on pomimo tego nie chce zwrócić pieniędzy tylko wysłał mi przez kuriera drugi towar. Co mam zrobić żeby odzyskać pieniądze? Czy nie odbierać towaru i kurier zabierze go do sprzedajacego i rzadać pieniędzy czy odebrać i po kilku dniach odesłać jako zwrot i rzadać pieniędzy?

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@Client:113906733 W przypadku zgłoszenia pierwszej reklamacji sprzedający ma prawo towar wymienić lub naprawić (widzę też, że takie żądanie zostało podane podczas składania reklamacji). Zgodnie z informacją w dyskusji, sprzedawca uzał Twoją reklamację i zgodził się na wymianę produktu - nie mamy wglądu w ustalenia zawarte ze sprzedawcą przez telefon, więc mogę jedynie odnieść się do wiadomości w prowadzonej dyskusji. 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

widocznie zgłosiłeś reklamację więc to sprzedawca decyduje jak ją rozpatrzy za 1 razem zdecydował się wymienić widocznie nie miał ale zdobył inny przedmiot na wymianę i ci wymieni. Zostaje odebrać bo za kolejną wysyłkę sam zapłacisz plus za nieodebranie i powrót poprzedniej do sprzedawcy

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@Client:113906733 Jeżeli zwrot to nie ma prawa odsyłać, jeżeli zwrot z powodu uszkodzenia- czyli reklamcja to tak ma prawo podjąć decyzję czy zwróci Ci śrdoki czy naprawi.

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

A czy mogę za kilka dni zwrócić ten towar jako uszkodzony i czy jego obowiązkiem jest oddać mi pieniądze jeżeli zażądam zwrot pieniedzy!?

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@Client:113906733 jeśli zwrócisz uszkodzony to zwrot kasy będzie pomniejszony analogicznie do stanu towaru w przypadku zakupu od firmy art 34.4 ustawy konsumenckiej

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Czy jeśli zwrócę towar który był wcześniej zareklamowany bo został wysłany mi uszkodzony i sprzedawca wysłał mi kolejny który nie chciałam bo wcześniej nie miał jego i zobowiązał się że zwróci mi pieniądze a nie zwrócił tylko wysłał mi ponownie a ja go nie che bo zakupiłam w tym czasie u kogoś innego jako odstąpienie od umowy bez podania przyczyny to sprzedawca musi oddać mi gotówkę  jeśli zarządami jej .

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Tak po zwrocie musi zwrócić śrdoki, jak towar podlega zwrotowi, masz czas 14dni na odstąpienie od umowy zakupu, później tylko z zgodą sprzedajacegojak towar reklamowany to może naprawić przy pierwszej reklamacji.

oznacz moderatorów