Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Chcę kupić pojazd z hiszpani i pan który sprzedaje powiedział że wystawi to na allegro i płatność odbędzie się tak że mam zapłacić na allegro i podobno on dostanie te pieniądze jak potwierdzę że pojazd jest u mnie.
Czy taka płatność jest możliwa na allegro?
Na Allegro nie kupuje się pojazdów, to tylko ogłoszenia, których finalizacja odbywa się poza serwisem.
Na podobne propozycje uważaj, to może być oszustwo.
Jest jakaś możliwość aby allegro zatrzymało pieniądze i poczekało aż potwierdzę dostawę?
@Client:68988514 W kategoriach ogłoszeniowych nie płacisz przez Allegro, nikt więc niczego nie zatrzyma, aż potwierdzisz. Nie wchodź w to.
3.3.
Celem Ofert prezentowanych w ramach kategorii ogłoszeniowych "Samochody", "Nieruchomości", "Wakacje", "Żywe zwierzęta", "Maszyny", "Przyczepy, naczepy", "Inne pojazdy i łodzie", "Motocykle i quady", "Usługi" oraz „Bilety” nie jest zawarcie umowy pomiędzy Użytkownikami. Oferty te mają charakter wyłącznie ogłoszeniowy. Oferty, o których mowa w zdaniu poprzednim, nie mogą obejmować więcej niż jednej sztuki Towaru.
@Client:68988514 Nie ma takiej możliwości. To jest na 99,9% próba oszustwa.
Tutaj wątek na temat tego typu "transakcji": https://spolecznosc.allegro.pl/t5/dyskusje-kupuj%C4%85cych/co-zrobi%C4%87-gdy-sprzedaj%C4%85cy-nie-d...
@Client:68988514 Spójrz na adres mejlowy spod którego to przyszło - czy wygląda to na domenę używaną przez allegro? Poza tym miejscami łamana polszczyzna...
Serio czerwona lampka jeszcze się nie zaświeciła?🤔
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
@Client:68988514 Tak, takie oszustwo z podrobionym mailem i nieistniejącym pojazdem jest możliwe (na 100% a nie 99,9 jak wyżej napisałem). Już 2 oszukane w ten sposób osoby pisały na tym forum.