anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy nadal na allegro istnieje przy kupnie przedmiotu opcja tradycyjny przelew pocztowy?

Client:75779180
#8 Zapaleniec

Czy nadal na allegro istnieje opcja tradycyjny przelew pocztowy na allegro przy kupnie przedmiotu bo u każdego sprzedawcy na allegro jest opcja płac jak lubisz a mi sie wyswietliło że są jakieś zmiany na allegro i nie można bedzie przez poczte przelewac pieniędzy kupującym ,a ja wiele razy tak robiłem kupując płyty i kasety z muzyką nie tylko z rapem ale też z każdą inną,czy nadal można wybrac jako formę płatności formę tradycyjny przelew pocztowy, bo ja nie mam konta w banku i jedynie tą formę zawsze wybieram.Mam nadzieje że mnie nie wysmiejecie z tego powodu.

oznacz moderatorów
15 ODPOWIEDZI 15

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @Client:75779180. Opcja przelewu tradycyjnego jest wciąż dostępna do wyboru na Allegro. 😊 Nie ma jednak tej opcji na Allegro Lokalnie.  

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

#8 Zapaleniec

Napisałem bo w wyszukiwarce chrome mi się tak wyswietliło

Na Allegro nie można już dokonać tradycyjnego przelewu pocztowego jako metody płatności za zakupy, ani jako sposobu wypłaty środków ze sprzedaży. Platforma obsługuje płatności kartą, przelewy internetowe i systemy takie jak Allegro Pay, ale nie przekazy pocztowe. 
Dlaczego nie jest to możliwe?

• Zmiany na Allegro:Allegro wycofało opcję wypłaty środków ze sprzedaży na konto zwykłe za pomocą przekazu pocztowego. 
  • Preferowane metody płatności:Platforma stawia na szybkie i nowoczesne metody płatności, takie jak szybkie przelewy bankowe i karty płatnicze, które są wygodniejsze i szybsze dla obu stron transakcji. 
Co możesz zrobić zamiast tego?

• Płatność za zakup:Jeśli Twój bank nie ma opcji szybkiego logowania, możesz zapłacić za przedmiot kartą lub wykonać zwykły przelew bankowy. 
  • Wypłata środków ze sprzedaży:Pieniądze ze sprzedaży na Allegro możesz wypłacić na swoje konto bankowe. 
  • A na google  tak mi sie wyswietliło
  • Tak, na Allegro można dokonać płatności za zakupiony towar tradycyjnym przelewem pocztowym. Po wybraniu opcji "Przelew" w metodach płatności, należy wybrać "Przelew tradycyjny". Następnie, po kliknięciu "Kupuję i płacę", Allegro udostępni dane do przelewu, które należy wykorzystać w placówce Poczty Polskiej lub w innej placówce bankowej aby wpłacici pieniadze.
  • Czemu mam z  chormu i z googla dwie rózen odpowiedzi na temat tradycyjnego przelewu pocztowego na allegro?.

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Client:75779180 to podsumowanie AI Overwiev, a nie oficjalny artykuł pomocy na naszej stronie. Sprawdziłam to na swojej przeglądarce i informacje tam zwarte są poprawne, więc ciężko tutaj stwierdzić, dlaczego u Ciebie pojawiły się inne, ponieważ w żadnym stopniu to nie jest zależne od nas. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

#8 Zapaleniec

A na allegro nadal można wpłacac pieniadze za przedmioty tradycyjnym przelewem pocztowym w placóce pocztowej tak?czy coś się zmieniło czy nie to skoro sie zmieniło to czemu na allegro u wszystkich sprzedawcó jest opcja płac tak jak lubisz i że można wybrac tradycyjny przelew pocztowy?,tak tylko się pytam bo jestem ciekawy.

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Client:75779180 tak jak napisała wyżej Sandra - na Allegro cały czas jest dostępna opcja płatności przelewem pocztowym i nic się w tej kwestii nie zmieniło. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

#8 Zapaleniec

I jeszcze chciałbym sie zapytac czy to prawda że przelewem tradycyjnym nie można wypłacac kwoty powyżej 800 zł? bo tak czytałem na forum allegro.Bo ja w pazdzierniku będe sobie zamawiac dwie kasety po 390 zł które z wysyłką by kosztowały 795 zł,czy nie wyswietli mi sie błąd na allegro czyli error?,odpowiedzcie mi pytanie do jakiej kwoty można wpłacac pieniadze przelewem tradycyjnym?.Czekam na odpowiedz i życze miłego dnia.

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Client:75779180 limit 800 zł istnieje, ale dotyczy wypłaty przelewem tradycyjnym środków zgromadzonych na saldzie w Allegro. Jeśli jesteś kupującym i chcesz zakupić przedmioty o tej wartości, nie ma to on na to najmniejszego wpływu i nie powinieneś mieć w związku z tym żadnych problemów. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

#8 Zapaleniec

Co to jest to saldo w allegro wyjasnij mi?.

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:75779180 środki zgromadzone na koncie. W tym przypadku chodzi o sprzedaż przedmiotów na allegro.

oznacz moderatorów

#8 Zapaleniec

Czyli ja nie będe miał problemu żeby sobie kupic te kasety razem z kurierem za 795 zł tak?czyli moge je sobie śmiało kupowac bo w pazdzierniku je sobie kupie  tak??

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Client:75779180 nie, w tej kwestii problemu żadnego nie będzie. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Client:75779180 gdybyś był sprzedającym, saldo w Allegro to środki ze sprzedaży towaru zgromadzone u nas. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

#8 Zapaleniec

Zauważyłem że już nie ma na allegro formy płatności płatność za pobraniem kiedyś zamawiałęm na allegro płyty i kasety za pobraniem jeden Pan Mariusz mi powiedział że już mało kto korzysta z opcji płatnośc za pobraniem i ze płatnośc za pobraniem to porażka wy też tak sądzicie,jak tak to dlaczego? i on mi powiedział że woli jak mu wyśle pieniądze tradycyjnym przelewem pocztowym niz za pobraniem bo dla niego to nie robi różnicy czy pieniądze przyjdą 2dni pózniej czy 2dni wcześniej.

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:75779180 Wielu sprzedających rezygnuje z oferowania przesyłek z płatnością za pobraniem gdyż bardzo dużo przesyłek jest nieodbieranych - sprzedający musi pokryć zarówno koszt nadania jak i powrotu przesyłki do nadawcy a 99,9% kupujących mu tych kosztów nie zwróci.

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Sprzedający rezygnują, bo za często płaca i za wysyłkę i za odbiór. Ludzie umawiają się, proszą, oni na 100% odbiorą, a potem ani słowa... Lepiej nie udostępniać. 

(Allegro dzieli użytkowników, by rządzić).
oznacz moderatorów