Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Czy nadal na allegro istnieje opcja tradycyjny przelew pocztowy na allegro przy kupnie przedmiotu bo u każdego sprzedawcy na allegro jest opcja płac jak lubisz a mi sie wyswietliło że są jakieś zmiany na allegro i nie można bedzie przez poczte przelewac pieniędzy kupującym ,a ja wiele razy tak robiłem kupując płyty i kasety z muzyką nie tylko z rapem ale też z każdą inną,czy nadal można wybrac jako formę płatności formę tradycyjny przelew pocztowy, bo ja nie mam konta w banku i jedynie tą formę zawsze wybieram.Mam nadzieje że mnie nie wysmiejecie z tego powodu.
Cześć, @Client:75779180. Opcja przelewu tradycyjnego jest wciąż dostępna do wyboru na Allegro. 😊 Nie ma jednak tej opcji na Allegro Lokalnie.
Napisałem bo w wyszukiwarce chrome mi się tak wyswietliło
@Client:75779180 to podsumowanie AI Overwiev, a nie oficjalny artykuł pomocy na naszej stronie. Sprawdziłam to na swojej przeglądarce i informacje tam zwarte są poprawne, więc ciężko tutaj stwierdzić, dlaczego u Ciebie pojawiły się inne, ponieważ w żadnym stopniu to nie jest zależne od nas.
A na allegro nadal można wpłacac pieniadze za przedmioty tradycyjnym przelewem pocztowym w placóce pocztowej tak?czy coś się zmieniło czy nie to skoro sie zmieniło to czemu na allegro u wszystkich sprzedawcó jest opcja płac tak jak lubisz i że można wybrac tradycyjny przelew pocztowy?,tak tylko się pytam bo jestem ciekawy.
@Client:75779180 tak jak napisała wyżej Sandra - na Allegro cały czas jest dostępna opcja płatności przelewem pocztowym i nic się w tej kwestii nie zmieniło.
I jeszcze chciałbym sie zapytac czy to prawda że przelewem tradycyjnym nie można wypłacac kwoty powyżej 800 zł? bo tak czytałem na forum allegro.Bo ja w pazdzierniku będe sobie zamawiac dwie kasety po 390 zł które z wysyłką by kosztowały 795 zł,czy nie wyswietli mi sie błąd na allegro czyli error?,odpowiedzcie mi pytanie do jakiej kwoty można wpłacac pieniadze przelewem tradycyjnym?.Czekam na odpowiedz i życze miłego dnia.
@Client:75779180 limit 800 zł istnieje, ale dotyczy wypłaty przelewem tradycyjnym środków zgromadzonych na saldzie w Allegro. Jeśli jesteś kupującym i chcesz zakupić przedmioty o tej wartości, nie ma to on na to najmniejszego wpływu i nie powinieneś mieć w związku z tym żadnych problemów.
Co to jest to saldo w allegro wyjasnij mi?.
@Client:75779180 środki zgromadzone na koncie. W tym przypadku chodzi o sprzedaż przedmiotów na allegro.
Czyli ja nie będe miał problemu żeby sobie kupic te kasety razem z kurierem za 795 zł tak?czyli moge je sobie śmiało kupowac bo w pazdzierniku je sobie kupie tak??
@Client:75779180 nie, w tej kwestii problemu żadnego nie będzie.
@Client:75779180 gdybyś był sprzedającym, saldo w Allegro to środki ze sprzedaży towaru zgromadzone u nas.
Zauważyłem że już nie ma na allegro formy płatności płatność za pobraniem kiedyś zamawiałęm na allegro płyty i kasety za pobraniem jeden Pan Mariusz mi powiedział że już mało kto korzysta z opcji płatnośc za pobraniem i ze płatnośc za pobraniem to porażka wy też tak sądzicie,jak tak to dlaczego? i on mi powiedział że woli jak mu wyśle pieniądze tradycyjnym przelewem pocztowym niz za pobraniem bo dla niego to nie robi różnicy czy pieniądze przyjdą 2dni pózniej czy 2dni wcześniej.
@Client:75779180 Wielu sprzedających rezygnuje z oferowania przesyłek z płatnością za pobraniem gdyż bardzo dużo przesyłek jest nieodbieranych - sprzedający musi pokryć zarówno koszt nadania jak i powrotu przesyłki do nadawcy a 99,9% kupujących mu tych kosztów nie zwróci.
Sprzedający rezygnują, bo za często płaca i za wysyłkę i za odbiór. Ludzie umawiają się, proszą, oni na 100% odbiorą, a potem ani słowa... Lepiej nie udostępniać.