Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Zamówiłem przesyłkę w poniedziałek 17.05, sprzedawca zapisał że będzie wysłana między środą a piątkiem (19-21.05), wysłał dopiero wczoraj, ewidentnie nie miał towaru na stanie i zamówił go dopiero po moim zakupie, nigdzie w polsce nie było to dostępne od ręki więc też mnie zdziwiło że u niego to było wystawione. Przesyłka pobraniowa, mogę nie odebrać paczki? Będę miał jakieś problemy z allegro? Dodam że po opiniach u sprzedawcy to dość często praktykowana metoda. Kontakt ze sprzedawcą słaby, dlatego tutaj pytam.
@zgulec94 a nie mogłeś mu napisać 21 że rezygnujesz z powodu przedłużającej się dostawy, a nie czekałeś żeby narazić go na straty ? skoro tyle czekałeś to co Ci teraz zmieni że nie odbierzesz ?
Obiecywali że będzie wysłane... To było narzędzie potrzebne do naprawy, teraz już sobie poradziliśmy bo dłużej czekać nie mogłem.
@zgulec94 ale to miałeś cały weekend żeby skrobnąć maila że rezygnujesz, a widzę że czekałeś aż nada, pewnie że możesz olać ale to troszku słabe 😞
Numer przesyłki wygenerował się w piątek, dlatego tyle czekałem, wyszła dzisiaj dopiero.
Nie masz przymusu odebrania przesyłki i problemów też , regulamin nie zabrania robienia strat sprzedawcom. Sprzedawca może wystawiać towar którego jeszcze nie ma ,jest do tego opcja "przedsprzedaż" .
W aukcji nie było słowa o przedsprzedaży.
@zgulec94 Jeżeli termin dostawy (nie wysyłki) został przekroczony i jeszcze paczka nie dotarła, możesz wysłać sprzedawcy mailem oświadczenie o odstąpieniu od umowy na podstawie art. 5431 Kc, z powodu przekroczenia terminu i nie odbierać paczki. Sprzedawca kilka razy zapłaci koszty przesyłek i nauczy się wysłać terminowo.
zgulec94 Rozumiem, że powodem jest fakt przymusowego zakupu w innym miejscu, bo czas nagli.
Teraz wytłumacz to zdanie: "nigdzie w polsce nie było to dostępne od ręki"
Druga sprawa: "Przesyłka pobraniowa, mogę nie odebrać paczki?"
Pewnie, że możesz. To baaaardzo często wykorzystywana metoda.
A tu dla Ciebie: xyz96
"Sprzedawca kilka razy zapłaci koszty przesyłek i nauczy się wysłać terminowo."
Nie życzę Ci kilka razy płacić za cokolwiek. Może sprzedawca ma Ci wysłać L4, że nie wyrobił w czasie. W życiu bywa różnie. Zdarzyć może się wszystko (lepiej nie), dlatego wyroki pozostaw sądom. Miłego wieczoru.