anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy osoba fizyczna może kupować na Allegro biznes ?

jsvideo
#10 Popularyzator

Są oferty na Allegro biznes, których nie ma na Allegro. Jak będąc osobą fizyczną mogę kupić ?

oznacz moderatorów
13 ODPOWIEDZI 13

NipponShorty
#16 Inspirator

Platforma powstała do zakupów B2B na FV. Jeśli masz działalność to możesz tam dokonywać zakupu.

oznacz moderatorów

jsvideo
#10 Popularyzator

Jak tam kupić jeśli nie mam działalności ?

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka Allegro Gadane

@jsvideo nie będzie takiej możliwości. Allegro Business to miejsce stworzone dla zakupów firmowych (na fakturę) - informujemy o tym, w tym artykule😊

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

jsvideo
#10 Popularyzator

Zatem na fakturę imienną także można kupować ?

oznacz moderatorów

Sa_nova

@jsvideo podczas składania zamówienia będziemy prosić o podanie takich danych jak: nazwa firmy, numer NIP oraz adres firmowy. 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@jsvideo ja mogę przejść i dodaje normalnie do koszyka?

oznacz moderatorów

jsvideo
#10 Popularyzator

Dodać do koszyka można, ale w chwili płatności, żąda danych do faktury, której nie potrzebuję i nie mam firmy.

oznacz moderatorów

Halfrunt
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Tak Allegro Business przeznaczone jest tylko dla zarejestrowanych na Allegro firm. 

@Sa_nova mam nadzieję, że Allegro zabezpieczyło formularz zakupu przed podawaniem nieprawdziwych danych przez zdesperowanych konsumentów i nie można dokonać zakupu podając NIP innej przypadkowej firmy, a ustawić adres dostawy dla siebie? 

oznacz moderatorów

Sa_nova

@Halfrunt konsultuję jak dokładnie wygląda ten proces, z zespołem odpowiedzialnym za Allegro Business. 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Sa_nova

@Halfrunt wracam z informacją. W przypadku zakupów z konta firmowego na Allegro Business, wymagane jest przejście weryfikacji - dzięki czemu mamy pewność, że podawane dane do faktury są prawidłowe. 

Dla kont zwykłych nie przeprowadzamy takiej weryfikacji. To klient bierze odpowiedzialność za podane dane do faktury przy zakupach. 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

drekenzes
#19 Nestor ⭐

@Halfrunt A twórcy KSEF to zabezpieczyli? Prywatna osoba w ogóle nie powinna mieć widoku biznesowego.

Halfrunt
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@drekenzes 😂 ale dzięki KSEF przedsiębiorca będzie widział wystawione na jego firmę faktury, nawet te, o których dotychczas nic nie wiedział. 

oznacz moderatorów

drekenzes
#19 Nestor ⭐

@Halfrunt  napisał(a):

@drekenzes 😂 ale dzięki KSEF przedsiębiorca będzie widział wystawione na jego firmę faktury, nawet te, o których dotychczas nic nie wiedział. 

@Halfrunt Tak różowo to nie wygląda, a praktyka jest stosowana powszechnie. Nie mogę rozwijać tematu, bo już mam ostrzeżenie banem 😉 Ale ciągle mi się ten wątek w głowie rozwija, na przykład chińscy sprzedawcy na allegro, co zakładają fikcyjne firmy na polski NIP, po czym po kilku miesiącach są wykreślani przez US z rejestrów. I taki Chińczyk wystawiający na ślepo faktury w KSEF... Albo te rodziny kupujące wszystko na firmę, nawet jak już jej nie ma od kilku lat... A to tylko czubek góry lodowej. 1 lutego czas na Titanic'a.