Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Czy osoba wystawiająca przedmiot na aukcji może ją usunąć tuż przed jej końcem? Byłam jedynym licytującym. Oferta zniknęła a Pan wystawiający przedmiot wstawił licytację ponownie z wyższą kwotą.
Na zwykłym tylko w wyjątkowych sytuacjach, jest to opisane w regulaminie: https://allegro.pl/pomoc/dla-kupujacych/sposoby-zakupow/kiedy-sprzedajacy-moze-odwolac-oferte-kupna-...
Albo sprzedający odwołał twoją ofertę, prawdopodobnie niezgodnie z zasadami odwoływania ofert, albo allegro usunęło aukcje, bo była niezgodna z regulaminem 🙂Nie dostałaś żadnego maila od Allegro w związku z tą sytuacją?
Od allegro nic nie mam. Dzięki za odp 🙂
oczywiście że może ale tylko, TYLKO! w wyjątkowych przypadkach np. było tak:
sprzedający bardzo, ale to bardzo ucieszył się że w Jego aukcji bierze udział jeden kupujący i wylicytowana kwota prawdopodobnie będzie niska, z tej radości podskoczył.... i stojący na biurku przedmiot będący w licytacji... ups... bum... jeb... spadł na podłogę i się rozbił... ojej, ojej, co teraz będzie lamentuje sprzedający, dodatkowo Jego pies który wabi się pimpek dopadł przedmiotu o którym mowa powyżej i zeżarł go... bestia... i tym sposobem powstała wyjątkowa sytuacja i sprzedający z bólem serca odwołał aukcję ....... ufff! no musiał... Karamba... o żesz do kata... cie choroba...
Czy aukcja była od złotówki ,czy od jakiejś kwoty która już by Cię zadowalała? Sprzedawca sam nie ma jak odwołać czyjejś oferty ,chyba że na prośbę licytującego . Być może allegro mu ją usunęło ,poprawił opis lub coś co kwalifikowało ją do usunięcia i wystawił poprawioną ponownie . Mogła też mu się nie podobać cena (jak była np. od 1 zł) i tylko Ty licytowałaś ,ale tak można tylko w szczególnych przypadkach (zniszczenie ,kradzież) .
Sprawdziłam spam była informacja, że odwołał z powodu właśnie "karamba" uszkodzenia przedmiotu... śmieszne. Bo w aukcji była informacja, ze tam brakuje czegoś. A aukcja nie była od zł. Tylko od 99.
no... czyli zgodnie z regulaminem odwołał / taki pech... się uszkodziło
@katarzynab1712 Odwołał zgodnie z dopuszczalnymi powodami odwołania, ale za chwilę się naprawiło i to tak, że zyskało na wartości, bo sprzedawca wystawił ponownie z wyższą ceną. Ja bym to zgłosił do allegro.
a toś ty Herr Schnatz?
Kiedyś była możliwość dodania ceny minimalnej za 5 zł niezależnie od ceny przedmiotu. Opłata ta była zwracana, jeśli przedmiot został sprzedany.
Niestety Allegro zrobiło się tak chciwe i żąda 10% ceny minimalnej. Oczywiście opłata nie jest już zwracana w przypadku sprzedaży.
Stąd mamy odwoływanie aukcji, jeśli nie idzie po myśli sprzedającego.
@arekb81 odwoływanie ofert było zawsze. Dawno, dawno temu była taka fajna strona wycofa.pl, na której wpisywało się nick i mozna było sprawdzić jak często ktoś wycofuje oferty, super sprawa, sprawdzało się sprzedawcę i jak często mu się uszkadzały przedmioty nie traciło się czasu na licytację u niego. Allegro powinno takich, którzy często wycofują oferty ostro traktować. Jeśli ktoś wystawia towar od 1 zł. to powinien się liczyc z tym, że coś będzie musiał tanio sprzedać.