Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
witam chciałam zakupić jedna rzecz ale koszyk złapał mi 4 przedmioty i przekierował do płatności połączyło z bankiem ale anulowałam płatność , i teraz pytanie czy po anulowaniu płatności jestem zobowiązana zapłacić za te 4 przemioty ? czy jest to już nieaktualne ?
adrimka22anuluj zakup z panelu kupione i zrób kolejny .
czyli po anulowaniu płatności do danego produktu nie muszę już go kupować ? pomimo iz dałam kup teraz
Nie musisz, ale poinformuj pisemnie o tym sprzedawcę.
Nie jesteś zobowiązana płacić. Wyślij sprzedawcy mailem rezygnację z zakupu - poinformuj, że odstępujesz od umowy zakupu przedmiotów. Możesz to także zrobić z zakładki Kupione, jeśli masz tam po kliknięciu Szczegóły opcję Anulowania zakupu lub Zwrotu.
Dziękuje za pomoc miłego dnia 🙂
@xyz96 A co jeśli Sprzedawca to osoba prywatna?
@pinsplash Zawsze o to pytasz 🙂 Jeśli prywatny, to nie uzna odstąpienia i będzie kupującą ciągał latami po sądach, domagając się 156 zł zapłaty 🙂
@xyz96 I to jest błąd Allegro - nie powinno być anulacji przy koncie "nie - firma" .... to generuje tylko problemy ....
Opcja anulowania dostępna jest jedynie przy zakupie od konta firmowego. Ponadto kupujący może anulować swój zakup jedynie do momentu aż zaczniesz realizować zamówienia.
@mdrogeria to w takim razie mea culpa ( wydawało mi się że był tu kiedyś post o anulacji od osoby prywatnej)
@pinsplash Masz rację - wydawało ci się.
Ty też masz dość CZARNEJ LISTY KUPUJĄCYCH? Poprzyj pomysł!
@pinsplash No nie fajnie ale jak poinformujesz sprzedającego i on nie poniósł żadnych kosztów to dlaczego ma kogoś ciągać po sądach?Każdy może się pomylić.
@LEW433 Od tego jest centrum wiadomości .... jeszcze bym zrozumiał jeżeli anulacja generowałaby AUTOMATYCZNY zwrot prowizji. Ale nie generuje.
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.
@adrimka22 Oczywiście, że nieaktualne stało się. Bank telepatycznie porozumiał się z Twoim mózgiem i pobrał tę informację. Bank nie będzie Tobie wysyłał żądania zapłaty.