Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć,
Chciałem się dowiedzieć, czy jeśli kupię telefon, który jest objęty systemem ratalnym i po jakimś czasie zostanie zablokowany, to czy moge być spokojny o zwrot pieniędzy z POK'u?
@cycekkrk Cześć. Allegro gwarantuje bezpieczne zakupy, ale generalnie takie telefony nie powinny być sprzedawane, zatem jeśli trafisz na ofertę tego typu, to koniecznie nam ją zgłoś.
Czyli rozumiem, że otrzymam zwrot pieniędzy jest okaże się, że telefon kupiony przeze mnie jest w ratach i zostanie po jakimś czasie zablokowany ? Oczywiście o ile nie dogadam się że sprzedającym.
@cycekkrk Zapoznaj się z wykluczeniami z programu Allegro Protect. Jest tam napisane między innymi, że nie ma on zastosowania w przypadku towarów zakazanych w sprzedaży na Allegro a taki telefon się do tej kategorii zalicza.
Tak, ale taki telefon nie może być sprzedawany bez opisu że nie jest własnością sprzedającego i ciąża na nim raty. Zadaj pytanie sprzedającemu i poproś o nr w celu sprawdzenia. W razie oszustwa będzie Ci łatwiej odzyskać rekompensatę.
Taki telefon nie może być sprzedawany w ogóle. Opis nie ma znaczenia.
@cycekkrk weryfikuj numery IMEI przed zakupem. Co ważne sprawdzaj IMEI nr 1.
U jakich operatorów telefon może zostać zablokowany ?
U zagranicznych operatorów telefon może zostać zablokowany ?
Po co Ci taki zakup, same problemy.
Z naszych rodzimych - każdy. Wyjątkiem jest PLAY który takie zapisy stosuje tylko w niektórych rodzajach umów.
Jeśli telefon jest z zagranicy to w najgorszym wypadku bedzie miał simlocka.
@komis-bell może być sprzedany na allegro o ile w opisie oferty jest napisane że jest umowa ratalna, z punktu widzenia operatora to nie wiem czy może być sprzedawany
Telefon można i należy sprawdzić przed zakupem, odzyskanie środków jest długie i nerwowe ale nie niemożliwe.