anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy powinienem dostać instrukcję po polsku, jeśli zamówiłem produkt z Chin?

Client:96178798
#7 Wielbiciel#

Ja Client :96178798  otrzymałem zakupiony przedmiot t.j. Przenośny Dysk Twardy  2TB  USB 3.0  ACASIS  z Chin z instrukcją obsługi tylko w języku chińskim . Brak instrukcji w języku polskim jest dla mnie dużym problemem w uruchomieniu i użytkowaniu bo ma skomplikowane  ustawienia wewnątrz obudowy i w dalszym użytkowaniu wymaga właściwego ustawienia .Z instrukcji chińskiej nie mogę się dopatrzyć czy otrzymałem przedmiot o parametrach takich jakie oczekuję, na które zawarłem w transakcji umowy. Brak też informacji o przysługującej gwarancji na wypadek ewentualnej niesprawności nie z mojej winy. Czy dostawca zamówionego przedmiotu jest zobowiązany również zaopatrzyć mnie w instrukcję obsługi po Polsku ? Proszę o odpowiedż .

Edmund Wrona

oznacz moderatorów
1 ODPOWIEDŹ 1

xyz96
#21 Demiurg#

@Client:96178798 Tak, jest obowiązek dodawania do sprzętu instrukcji obsługi w języku polskim. Domagaj się tego od sprzedawcy, a jeśli będzie problem otwórz Dyskusję; https://allegro.pl/dyskusje/nowa pomoże Ci tam pracownik Allegro. Gwarancji być nie musi, sprzedawcę obowiązuje 2-letnia ustawowa rękojmi, możesz więc reklamacje składać u niego, to często lepsze od wszelkich gwarancji.

oznacz moderatorów