Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć.
Kupiłem w styczniu laptop Pavilion. Sprzedawca opisał go jako przepakowany. Przyjechał do mnie bardzo szybko i wygladał ok, lecz karton był już wcześniej otwarty.
Przedajcy zaoferował mi dodatkową gwarancji, bo niby HP daje tylko 3 miesiące.
Dzieś sprawdzilem ststus gwarancji laptopa na stronie hp i wyglada jako wygasła od 2022?
Co moge zrobić w takiej sytuacji?
@jagger_1 Możesz machnąć na to wszystko ręką i laptop używać jeśli nie ma innych wad. Chyba kupiłeś opłacalnie tanio?
Możesz równie dobrze szukać niezgodności z umową i zgłaszać reklamację. Na przykład sprawdź sam albo z pomocą kogoś kto się zna sprawdź ilość godzin pracy dysku. Jest zapisane.
@jagger_1 Jak go nie chcesz to : zgłaszasz reklamację, bo przedmiot jest niezgodny z umową (jak gwarancja wygasła w 2022 to musiał być już używany/zarejestrowany). Gwaracja to coś dobrowolnego może, ale nie musi być. Rękojmia obowiązuje.
A z jakiego powodu kupujący miałby zgłosić reklamację?
Gwarancję ma, rękojmię ma.
A jak sprzedawca trafił na "jelenia" na towar ze zwrotu np z "palety z **piiip**a" po niższej cenie- to już niczyja wina. Co wcale nie znaczy, że towar jest zły.
a po co ci gwarancja? sprzedawca i tak odpowiada 2 lata za ten towar od dnia zakupu z przepisów ustawy konsumenckiej lub przepisów kpc @jagger_1 chyba że jako prywatna osoba wyłączył rękojmię