anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy ryzykować zakup przedmiotu w bardzo okazyjnej cenie?

SZYMON2011
#7 Wielbiciel#

Ma w swojej ofercie między innymi dość drogi artykuł który mam zamiar kupić. Normalna cena rynkowa to 4800zł, można w najlepszych ofertach kupić za 4200zł, a ten gość ma to za niewiele ponad 3600zł z darmową przesyłką z Włoch. Ma ktoś jakieś info czy można u niego bezpiecznie zakupy robić? Mają też stronkę https://daxedstore.com/

Wiem że Allegro pomaga w razie problemów programem ochrony kupujących, ale mimo wszystko nie chciałbym z siebie wała zrobić.

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

xyz96
#21 Demiurg#

Masz wątpliwości, nie kupuj. Nikt Ci nie zagwarantuje, że otrzymasz towar, że będzie on zgodny z opisem, że nie będzie problemu z ewentualną reklamacją itp. Zazwyczaj niska cena oznacza kłopoty. Na Allegro jest Program Ochrony Kupujących, który działa dość skutecznie, ale nie obejmuje każdego przypadku. https://allegro.pl/regulamin/zalacznik/9

oznacz moderatorów

Gordon_B_2009
#10 Popularyzator#

Tym bardziej, że na 3 pozytywy są też 2 negatywy. Ocena ogólna 75% i po 4 gwiadki. Kilka dni temu było jeszcze gorzej - w gwiazdkach 3,7. Ryzyko spore - szczególnie, że u tego sprzedawcy można kupić niektóre przedmioty nawet prawie po 60 000zł. Ciekawe, jak by się w takim przypadku Allegro zachowało z POK.

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@Gordon_B_2009 Pok zwraca do 10 000 zł.

oznacz moderatorów

SZYMON2011
#7 Wielbiciel#

No i za co komentarze... Jeden z nich to Monitor LG 49WL95C-W za ponad 7000zł który można kupić z mniej jak 6000zł... a ktoś go jednak kupił i wystawił komentarz. Jak dla mnie to Allegro powinno się zainteresować tym sprzedawcą, ja odpuszczam zakup. Obstawiam gruby wałek.

oznacz moderatorów

mwmonety
#21 Demiurg#

Przy tak okazyjnych cenach w dodatku z dostawą z zagranicy trzeba działać ostrożnie by potem nie żałować .

oznacz moderatorów

DarkStoorM
#17 Koryfeusz#

Przypadkowo znalazłem go na Allegro, ma tylko 5 ocen, z czego dwa negatywy. Z automatu wszystko wystawione na Allegro przez API, 32 tys. ofert. Żadna z jego ofert nie posiada opisów, wszystko wrzucone "na chama - niech się sprzedaje".

Towar ma z kosmicznym narzutem 😄 

DarkStoorM_0-1619094753496.png

Ciekawy przypadek. Prawie we wszystkich ofertach widzę, że jest tylko jedna taka oferta danego produktu 😉

oznacz moderatorów