Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam jeżeli jestem osobą kupującą odebrałam wczoraj wieczorem towar ,ale nie jest zgodny z moimi oczekiwaniami i chcę odstąpić od umowy czy w tym przypadku sprzedający ma obowiązek mi zwrócić również koszta wysyłki
Koszt wysyłki do Ciebie - tak.
Koszt zwrotu do sprzedającego - nie.
Powyższe tyczy się zakupu konsumenckiego.
Koszt odesłania w zwrocie ciąży na kupującym, a sprzedający zwraca Ci koszt zakupu oraz najtańszy koszt wysyłki w danej ofercie.
Jeżeli chcesz odstąpić od umowy, to sprzedający zwraca Ci pieniądze za towar plus najtańszą, oferowaną metodę wysyłki. Koszt przesyłki zwrotnej, do sprzedającego leży po Twojej stronie.
.
Nie byłoby.
@evelyn1980 jest to uwarunkowane kilkoma czynnikami i dotyczy jak mniemam zakupu konsumenckiego
1. zakup od firmy 1 produktu i oddajesz 1 lub kilku i oddajesz wszystko - odpowiedź brzmi -TAK ,zwraca najniższy koszt dostawy jaki miałaś do wyboru podczas zakupu
2. zakup od osoby prywatnej lub zostawiłaś część zakupu - odpowiedź brzmi NIE , nie zwraca kosztu nadania
3. reklamacja niezgodności z opisem , uznana przez sprzedawcę - odpowiedź brzmi w każdym przypadku TAK , pokrywa wszystkie koszty jakie poniosłaś .