Dzień dobry! Prowadzę jednoosobową działalność i zakupiłem towar z fakturą. To część samochodowa, która nie pasuje do mojego auta, więc chcę ją zwrócić. Sprzedający odmówił, ponieważ dodał w treści ogłoszenia: Nie przyjmuję zwrotów od firm (nie dotyczy jednoosobowych działalności gospodarczych w przypadku, o którym mowa w art. 7aa Ustawy o prawach konsumenta w zw. z art. 385(5) kodeksu cywilnego – tylko allegro.pl)
Z racji, że nie zajmuję się zawodowo samochodami, ani sprzedażą, ani naprawą itp., to moim zdaniem dokładnie podlegam tym przepisom, które wg sprzedającego wykluczają odmowę przyjęcia zwrotu.
Czy ktoś może to potwierdzić? Co mam zrobić w takiej sytuacji?
Pozdrawiam,
@macias_allegro
Przy transakcji B2B nigdy nie występujesz w roli konsumenta.
Jedyne co to w określonych przypadkach nabywasz określone prawa które przysługują konsumentowi ale nadal jest to transakcja B2B.
Masz rację, nie może w tej sytuacji odmówić zwrotu.
Ja bym poprosił o pomoc UOKiK.
UOKiK na Allegro? Za 25zł? To prawie jak "w imie zasad s..." z filmu Psy 🙂
Nie o to chodzi. Wydaje się, że jawi się jakieś automatyczne działanie Allegro, które zrównuje każdy zakup z fakturą z zakupem powiązanym zawodowo, czyli klasyfikuje go jako B2B, a nie B2C. Jeżeli tak jest w rzeczywistości, to tak, to są działania uniemozliwiające konsumentom korzystania ze swoich praw i wtedy UOKiK
Nie na allegro tylko na sprzedawcę 🙂 To nie jest automatyczne działanie allegro, tylko interpretacja sprzedawcy. A allegro nie chce się mieszać (chociaż w innych sprawach się często miesza jak sprzedawca źle stosuje przepisy). W przypadku kwoty 25 zł faktycznie nie ma sensu, chyba ze w imię zasad 🙂 Chyba lepiej samemu sprzedać, bo koszt odsyłania to z połowa ceny towaru.