anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy sprzedający zwracają koszty dostawy towaru po zwrocie produktu

Client:87687715
#7 Wielbiciel#

Czy sprzedający zwracają koszty dostawy towaru? Przykład: kupiłam coś za 22 zł doliczona została dostawa w kwocie 10,99. Towar zwróciłam, a sprzedający przelał mi 22 zł. 

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

To normalne ,koszt zwrotu po Twojej stronie . Jak coś jest nie tak z zakupionym produktem lepiej składać reklamacje . 

oznacz moderatorów

sl-aw-ek
#17 Koryfeusz#

@kolekcjoner608 ale pytanie nie dotyczyło kosztu przesyłki zwrotnej tylko kosztu dostawy. 

@Client:87687715 Sprzedawca zwraca koszt towaru + koszt najtańszej przesyłki którą oferuje. Być może ten sprzedawca oferuje darmową dostawę. 

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@sl-aw-ek albo jest osobą prywatną i nie musi zwracać za dostawę

oznacz moderatorów

sl-aw-ek
#17 Koryfeusz#

@az1rael zaczął bym od tego, że jeśli jest to zakup od osoby prywatnej, to w ogóle nie musi przyjmować zwrotu. 

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@sl-aw-ek zwrot już był tylko nie wiadomo czy do firmy czy prywatnego

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

Koszt odesłania to koszt kupującego czasem należy ci się zwrot najniższej opcji dostawy po zakupie od firmy jeśli koszt doręczenia był wyzszy niż najniższa forma dostawy to ppwimna ci firma oddać najniższy koszt dostawy z pferty poza smart i odbiorem osobistym np zalup firma dostawa kurier 20zł ale w dostawie był paczkomat 10.99zł zapłcacilaś kuriera 20zł powonni oddać kak za paczkomat koszt wysyłki

oznacz moderatorów