Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
kupiłem korek do nawilżacza powietrza tego samego dnia go zwróciłem bo nie pasował. teraz sprzedawca twierdzi że może mi zwrócić koszty produktu ale nie zwrotu kosztów dostawy.
czy sprzedawca może mi odmówić zwrotu kosztów dostawy???
@imhotep7 Allegro czy AL ? Sprzedawca prywatny czy firma ?
@imhotep7 Jeśli zapłaciłeś za dostawę i teraz odstępujesz od zakupu, sprzedający powinien Ci zwrócić kwotę zawierającą cenę przedmiotu i koszt dostawy w wysokości równej najtańszej przesyłce z oferty. Pod warunkiem, że kupowałeś jako osoba prywatna, a sprzedający jest przedsiębiorcą.
kupiłem jako osoba prywatna. a dostawe przez inpost.
https://allegro.pl/oferta/korek-zakretka-do-zbiornika-nawilzacza-ar5-dr-care-11650060750
@imhotep7 sprzedawca jak wygląda z danych w ofercie jest sprzedawcą przywatnym i nie udostępnia zwrotów . Zgodziół się na zwrot , ale kosztów nadania nie ma obowiązku Ci zwracać .
@imhotep7
Tak jak napisał @mdrogeria - z tej oferty wynika, że kupiłeś od sprzedawcy prywatnego (nie przedsiębiorcy).
W tym przypadku nie obejmuje Cię konsumenckie prawo do odstąpienia od Umowy.
Jest dobrą wolą sprzedawcy czy zgodzi się ew. przyjąć zwrot i oddać pieniądze (i w jakiej kwocie).
Jeżeli zgadza się oddać 100% za towar i nie obciąża innymi poniesionymi przez niego kosztami (poza kosztami przesyłki) - to wygląda na to, że jest OK.
Chyba, że ... sprzedawca zapewnił Cię, że ten korek będzie pasował do Twojego nawilżacza.
W takim (i tylko takim) przypadku powinieneś złożyć reklamację, że: "miał pasować, a nie pasuje".
Przy uznanej reklamacji - sprzedawca zwraca również koszty przesyłek.
sprzedawca mnie nie zapewniał że bedzie pasował podał modele do których będzie korek pasował.
ale z skoro filtry ceramiczne od NAW-05 i NAW-04 pasują do misty kc3 i 2 modeli malateka
to myślałem że korek bedzie pasował do tego. korki wyglądają prawie identycznie.
https://allegro.pl/oferta/nawilzacz-powietrza-jonizator-aromaterapia-3-2l-9748562249
@imhotep7
czy sprzedawca może mi odmówić zwrotu kosztów dostawy???
W niektórych przypadkach - może.
Podaj numer oferty (lub link do niej) oraz czy kupowałeś jako osoba prywatna ? - to sprawdzimy.
Za mało faktów, opisz od kogo zakup, jak forma dostawy itd, bo może odmówić.