anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy sprzedawca musi wysłać taki towar, jaki wystawia w ofercie?

Client:41086756
#1 Nowicjusz#

Zakupiłem odkurzacz od sprzedawcy o loginie amigo michał, który wystawia odkurzacz przemysłowy na Polski rynek, a wysyła inny odkurzacz (na rynek Szwajcarii). Różni się ten sprzęt kablem zasilającym wraz z wtyczką, gniazdem elektronarzędzi, numerami seryjnymi, modelem i nie posiada gwarancji fabrycznej.

Niestety zakupiłem na fakturę i nie chcę zwrotu pieniędzy. 

Chciałbym taki, jaki zakupiłem, ponieważ bardzo zależy mi na gnieździe elektronarzędzi.

W dyskusji sprzedawca najpierw stwierdził, że został wprowadzony w błąd przez dystrybutora, później, że nie wiedzieli o różnicach, później, że już mają właściwie, później że mają tylko takie, jak mój. 

Odesłać mogę tylko na własny koszt.

Sprzedawca nie wymieni odkurzacza na właściwy, może tylko wymienić gniazdo - ale obawiam się, że to może nie być tak zrobione jak fabrycznie.

Allegro jedynie co, to mi zaleciło zgłoszenie na policję albo zwrot odkurzacza (oczywiście na mój koszt).

Jak państwo zachowaliby się w tej sytuacji na miejscu sprzedawcy?

oznacz moderatorów
26 ODPOWIEDZI 26

#1 Nowicjusz#

Ja mam fakturę i jest kłopot.

Raz sprzedawca napisał, że mogę oddać, a jak zapytałem, co z fakturą, to odpisał, że w takim razie nie mogę oddać... 

Obawiam się tych napraw. Już raz mnie nabrał...

Serwis fabryczny może naprawić odkurzacz, ale to w sumie kosztuje 700 zł brutto, a odkurzacz 850 zł (teraz sprzedawca usunął możliwość Smart).

Ogólnie sprzedawca po kilka razy zmienia zdanie w dyskusji.

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator
Moderator

@Client:41086756 zachęcam Ciebie, żeby w dyskusji poprosić nas o pomoc, wtedy włączy się nasz Doradca i udzieli w dyskusji precyzyjnej informacji 🙂

Grzegorz
   Moderator
oznacz moderatorów

fox_paws
#15 Entuzjasta#

@Client:41086756 To że masz fakturę nic nie znaczy.

Zakup na spółkę? Sprzedajesz odkurzacze, albo prowadzisz firmę sprzątającą?

Niech wystawi korektę.

oznacz moderatorów

#1 Nowicjusz#

Nie to jdg usługi stolarskie u klientów.

oznacz moderatorów

Client:87296636
#12 Orędownik#

Nie wiadomo czy to uzywka czy nowka ..daj link

Typowe ...moze wymienic gniazdo masakra ...ma uprawnienia ? Zrobi testy z certyfikatem I urzadzeniem z WAZNA legalizacja ??? Da gwarancje na te przerobke??

I serio zdarza sie to co teraz napisze :  kto zabuli jak sie sfajczy dom/zaklad...jak porazi prad  ?? Narod w wiekszosci kompletnie nie mysli o bezpieczenstwie tylko kasa w oczkach....

Ubezpieczenie z OC po czyms takim nie wyplaci nawet jesli ktoras ze stron to posiada ...W normalnych warunkach  nikt nawet nie spróbowałby i nie odwazylby sie OFICJALNIE  oferowac  samodzielnych przerobek czegos pozwyzej 48V

( a i tak zalezy to jeszcze od wielu czynnikow )...BO TO OFICJALNA ZGODA NA PROKURATORA w przypadku przypadku. KTORE SIE ZDARZAJA .

Z mojej strony pelen zwrot i szukanie u innego sprzedawcy takiego jakiego potrzebuje, a nie jaki mi ktos probuje wcisnac I kupic nowy na gwarancji ...

Po to sa zdjecia i opis aby byly DOKLADNIE do produktu (od zawsze na kazdym uczciwym portalu jest to przestrzegane jako priorytet ,   jestesmy w tym od poczatku od lat 90 ) 

bez dwoch zdan wymiana na koszt sprzedajacego z dobrym rabatem na przeprosiny

..ale, ale .......racja to nie to miejsce ..

przed zwrotem otworzyc dyskusje  i zadac zwrotu kosztow przesylki ..kliknac te nieszczesna pomoc Allegro jak najszybcie i klikac pomoc po kazdej wymianie zdan bo niby zapomna o temacie  ..jak bedzie sie wymigiwac to dla mnie jest to proba oszustwa na zasadzie a moze sie uda ..faktycznie amigo

256-bit limit
oznacz moderatorów

#1 Nowicjusz#

Oferta obecna: 17018922827

oznacz moderatorów

fox_paws
#15 Entuzjasta#

@Client:41086756 To znaczy, że jest nie tylko niezgodny z umową, ale i stwarza zagrożenie.

oznacz moderatorów