anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy sprzedawca po moim zakupie może odmówić wysyłki i zwrócić kasę bez wyjaśnienia.

naomi_27
#8 Zapaleniec#

Witam, zakupiłam ma allegro 23 szt labiryntów po 2,90 dla dziecka na urodziny do przedszkola. Cena była bardzo atrakcyjna, u innych kupujących dużo wyższa. Niestety po zakupie, następnego dnia otrzymałam zwrot kasy. Gdy zapytałam dlaczego, sprzedający w odpowiedzi napisał, że przez inwentaryzacje przesyłka byłaby sporo opóźniona. Ale może ja miałam czas i ochotę zaczekać. Nikt mnie o to nie zapytał. Poprostu dostałam zwrot należności. Do tej pory produkty nie pojawiły się już w tej cenie. Więc z mojego punktu widzenia, sprzedający wycofał się ze sprzedaży, gdyż stwierdził, że taka duża ilość labiryntów w cenie 2,90gr/szt jest dla niego nieopłacalne. U innych kupujących cena zabawki zaczyna się od 4 zł. Moje pytanie brzmi czy po zakupie może wycofać się z realizacji zamówienia? Pozdrawiam

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

Client:35386082
#13 Ambasador#

Tak, może.
Inwentaryzacja mogła być wymówką, ale mogła być prawdą. Opóźnienie wysyłki miałoby zły wpływ na wyniki w allegro, woleli oddać pieniądze.

Skoro nadal tego nie ma w sprzedaży to może w wyniku inwentaryzacji wyszło, że nie mają tego na stanie...
Kup gdzie indziej.

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@Client:35386082 podejrzewam błąd w cenie , autor wątku wyraźnie napisał o wyjątkowo atrakcyjnej cenie . Sprzedawca kijowo się wytłumaczył , miał w takim wypadku prawo odstąpić od obowiązku realizacji zamówienia 

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

może , tak jak klient może nie opłacić wylicytowanego produktu , allegro nie jest stroną w transakcji , nie ma narzędzi aby przymusić strony do wywiązania się z transakcji , jak Ci bardzo zależy i Masz czas spróbuj drogi Postępowania Cywilnego .

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

@naomi_27 nie może od tak. Ale podał powód (może wymyślony). Mógł się powołać na błąd w cenie równie równie dobrze.. Możesz domagać się wydania rzeczy na drodze sądowej. Możesz równie dobrze ocenić transakcję.

oznacz moderatorów

Halfrunt
#20 Guru#

U jakich kupujących cena jest wyższa?

Możesz sądownie domagać się wydania zakupionych rzeczy. 

oznacz moderatorów

SpeedyGonzalezz
#15 Entuzjasta#

@naomi_27 Przecież było wyjaśnienie 🐭, możliwe, że nawet prawdziwe. Albo zwyczajnie już tego nie ma, bo gdyby miał, to wątpię żeby ryzykował negatywa za 25 zł. 

--------------------------------------------------
Najszybsza mysz w całym Meksyku
oznacz moderatorów