anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy ten sprzedający ma dostepna do wybrania dostawe u Was?

Slawizioom
#8 Zapaleniec

Pan sie zarzeka, ze to ja nie umiem kupować i ma do wybrania dostawe. Bardzo prosze, zeby ktos albo potwierdzil moje zdanie, ze nie da sie wybrac dostawy lub mnie poprawil i nakierowal gdzie to wybrac. 
Link oferty: https://allegro.pl/oferta/kask-szczekowy-nolan-n120-1-classic-n-com-r-xxl-hit-16763033826

Pozdrawiam

oznacz moderatorów
17 ODPOWIEDZI 17

Client:35386082
#16 Inspirator

Do wyboru ma tylko kuriera DHL, więc jeżeli nie obsługują Twojego kodu pocztowego to możesz nie móc skorzystać. A poza tym to w DHL w ub. tygodniu mieli awarię i nie odbierali wszystkich przesyłek ze zleceń, może nadal nie działają na 100%.

oznacz moderatorów

Slawizioom
#8 Zapaleniec

3 moich znajomych ( z tego samego miasta) również nie widzi opcji dostawy. Zmieniałem adres dostawy na Wrocław i też nie dało się wybrać dostawy. Spróbuję może inne miasta jeszcze wpisać, żeby upewnić się czy to wina tego. 

oznacz moderatorów

Slawizioom
#8 Zapaleniec

Czy mógłby pan podać swój kod pocztowy? 

oznacz moderatorów

Crow_Empire
#14 Krzewiciel

@Slawizioom  nie da się, można wybrać tylko odbiór osobisty. Daj mu link do tego tematu jak taki niedowiarek.

Screenshot_3.png

oznacz moderatorów

Slawizioom
#8 Zapaleniec

Dziękuję za odpowiedź 

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Chyba allegro przez proponowanie najlepszej dostawy Smart przestało ja oferować.

Coś jak w tym wątku 

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@Client:44052296 Proszę, nie wprowadzaj w błąd. W podlinkowanym przez Ciebie wątku wyjaśniłam, że to kwestia dostępności pod danym kodem pocztowym. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Slawizioom
#8 Zapaleniec

@w_kiwi No dobrze Pani Moderatorko, a co w moim przypadku sie dzieje? Chce kupic przedmiot, a nie mogę! Pan sprzedajacy zdezorientowany tez nie ma pojecia o co chodzi. Tu jeden Pan widzi dostawe, inni nie...o co w tym chodzi?

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@w_kiwi tylko wątek dotyczy DHL a tam był UPS, dostali poniżej odpowiedź że został wyłączony DHL przez awarię 😞 sprzedawca nic o tym nie wie i się dziwi czemu nie ma sprzedaży bo jedyną dostawę jaką miał to DHL 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@w_kiwi  To nie jest wprowadzanie użytkowników w błąd.  To Allegro wprowadza kupujących w błąd narzucając jakieś dziwne metody dostawy które nie są dostępne  w konkretnej okolicy, a często są  zwyczajnie niewygodne ..

Wybór metody dostawy powinien należeć do kupującego w porozumieniu ze sprzedawcą,  a nie do Allegro.

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Nie ważne. Nie doczytałam.

(Allegro dzieli użytkowników, by rządzić).
oznacz moderatorów

Client:124200053
#7 Wielbiciel

Zrzut ekranu 2025-07-6 o 21.51.13.png

DHL został ukryty. Allegro nikogo o tym nie poinformowało...

oznacz moderatorów

Slawizioom
#8 Zapaleniec

No kurcze to mogłoby byc rozwiazaniem tej sprawy...tylko czemu tu jeden użytkownik widzial dostawe, a inni nie?

oznacz moderatorów

Crow_Empire
#14 Krzewiciel

@Slawizioom  może jest tak jak piszą, że to kwestia dostępności dla danego regionu.

oznacz moderatorów

Slawizioom
#8 Zapaleniec

Zmienialem adres dostawy na rozne miasta w Polsce, w roznych regionach Polski i zadna lokalizacja nie dala mi wyboru dostawy 😄 no patologia

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Slawizioom   ' zadna lokalizacja nie dala mi wyboru dostawy"

To może być wina ustawień lokalizacji albo - oraz  ciasteczek

Jak się zmienia parametry szukania to dobrze jest najpierw wyłączyć przeglądarkę i ponownie wpisać nowe parametry.

Przeglądarki internetowe mają to do siebie że zapamiętują ostatnio odwiedzane strony i żeby było szybciej ponownie wyświetlają to co było wcześniej oglądane. To miało być dla ułatwienia.

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Bo to jest dostępne w ofercie ale znika podczas wyboru metody dostawy przed płatnością. Mam tak nawet u tych sprzedawców gdzie zamawiałam do automatu DHL. 

W sumie odczekaj, skończą się skutki tej nieszczęsnej awarii to będzie znów działać. Dobrze, ze odcięli w końcu te zamówienia. Masa klientów pozamawiała i najpierw zero info o paczkach, potem paczki bez kodów itp. Nie chciał byś tego przeżywać. Kurierzy na pewno lepiej w tym okresie nie działali. 

(Allegro dzieli użytkowników, by rządzić).
oznacz moderatorów