anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy to jest schemat oszustwa?

Adamgryzek
#7 Wielbiciel

Kupiony został tylko jeden produkt

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

W jaki sposób miałoby to oszustwo działać? 

oznacz moderatorów

Monika__L
#18 Luminarz

jemu chyba chodzi o to ze czesc paczek nadana, a inne nie.

Nie ma na razie powdów do niepokoju, bo one mają predykcję dostawy na za tydzień wiec one sobie mogą tak oczekiwac jeszcze dlugo

także luz

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Monika__L Pisze że kupił jeden przedmiot więc pewnie dwie dodatkowe przesyłki są wygenerowane w wyniku jakiegoś błędu. Miałem jakiś czas temu taki sam przypadek.

oznacz moderatorów

Monika__L
#18 Luminarz

no to moze sprzedawca sie pomylil albo kupił jakiś gabaryt który idzie w wielu paczkach albo z kilku magazynow

oznacz moderatorów

Adamgryzek
#7 Wielbiciel

Szczerze nie mam pojęcia

ale coś słyszałem o "zagubionych" paczkach inpost, gdzie sprzedawca wysyła kilka razy pustą paczkę i mi się z tym skojarzyło.

Jak nie ma już takiego oszustwa to zamykam dyskusje 😶

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Adamgryzek Dwie dodatkowe przesyłki najpewniej pojawiły się w wyniku jakiegoś błędu. Najprościej będzie zapytać bezpośrednio sprzedającego.

oznacz moderatorów

Health___Beauty
#16 Inspirator

@komis-bell  niektórzy hurtowo generują po kilka listów przewozowych do jednego zamówienia nie wiem po co, ja w aplikacji DPD mam pełno takich paczek "gotowych do nadania" które już dawno przyszły pod innym numerem. 

oznacz moderatorów

Health___Beauty
#16 Inspirator

@Adamgryzek  jakby wysłał pustą paczkę to też by była "nadana". Swoją drogą nigdy nie słyszałam o takim oszustwie - na czym by to miało polegać?

oznacz moderatorów

pecela
#20 Guru ⭐⭐

@Health___Beauty

Przesyłka za pobraniem. Wysyła się hurtowo licząc, że ktoś odbierze. 

oznacz moderatorów