Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Ostatnio nastąpił **piiip**o-wylew chińskich podróbek telefonów z opisami wprowadzającymi kupujących w błąd. Allegro oczywiście nie chce nic z tym zrobić. Moja nieobeznana w temacie telefonów i w ogóle, kupiła sobie taki telefon. Po tygodniu padł, okazało się, że nawet nie ma takiej specyfikacji jak podano w opisie.
To jest oszustwo i wprowadzanie kupujących w błąd!
Chińskie podróbki nie od dziś zalewają nasz rynek a allegro to chyba w tym przoduje ale mają z tego stosowne zyski więc ich działania nie powinny cię dziwić.
Problem jest z wszystkim, nie tylko telefony, bo allegro na tym zarabia. Ja osobiście kupuje różne produkty bezpośrednio z Japonii więc wiem ile są warte. Krew mnie zalewa jak widzę te podróby na allegro za 30% ceny lub niżej i nawet sprzedawca nie napisze że towar z Chin, ktoś nie w temacie nie odróżni podróby.
Bo telefonów nie kupuje się na allegro, wszystko to podróbki, jakieś szemrane wersje, telefony w kredycie, zastrzeżone Imei. Wszystko ładnie pięknie dopóki nic się nie stanie, ja miałem tablet i nadgorliwy policjant wzamian za pyskówkę w czasie kontroli drogowej sprawdził moje sprzęty. 3 telefony firmowe i tablet co robił za nawigację. Za ten tablet skuli mnie w kajdany i straciłem 6 godzin na wyjaśnienia na komendzie, później zarekwirowali mi go jako dowód w sprawie. To był tablet kupiony na allegro z zastreżonym imei. Zrzekłem się go i sprawa przycichła. Dlatego nigdy więcej tylko w sklepie sieciowym i rachunek do archiwum.
Też zauważyłem sporo podróbek w bardzo niskich cenach wielu produktów.
Np. https://allegro.pl/oferta/samsung-galaxy-buds-pro-11361013754
Moja propozycja dla @Allegro, to wprowadzenie zasady oznaczania takich produktów i możliwość ich filtrowania.
Obecnie najlepszą opcją jest odfiltrowanie sprzedawców co nie wystawiają faktury.
@keeper28, nasza weryfikacja nie potwierdza, że jest to podróbka. Natomiast jeśli otrzymamy zgłoszenie od producenta, ponownie przyjrzymy się tej sprawie.
@mr_oma To producent ma dobrowolnie przyznać się że jego wyroby tylko udają oryginały? Dopiero wtedy można liczyć na reakcję z waszej strony ,wydaje mi się że to klienci zgłaszają zastrzeżenia a wy je rozpatrujecie. Szkoda tylko że w przypadkach takich zgłoszeń słowo klienta ma małe znaczenie przy weryfikacji.
powinniście usuwać podrobione produkty na podstawie zgłoszeń użytkowników, a nie "waszej weryfikacji" bo jak widać, ona po prostu nie działa. A zgłaszanie prośby o weryfikację do producenta to śmiech na sali, chyba nie zamierzacie tak rozwiązywać każdego zgłoszenia o podróbkę?!
Od momentu kiedy allegro zezwoliło na dropshipping z chin, konta oszustów wyrastają jak grzyby po deszczu. Na szczęście łatwo je rozpoznać, zazwyczaj mają ustawiony kraj wysyłki "chiny" i czas wysyłki "w ciągu 10-14 dni" choć zdarzają się też konta, które mają ustawiony kraj wysyłki "Polska". Allegro totalnie nie radzi sobie z procederem podróbek w serwisie, zapewne mają zwyczajnie za mało osób w moderacji. Dodatkowo chińczycy robią śmietnik w kategoriach umieszczając przedmioty wszędzie gdzie się da bez używania odpowiednich podkategorii, od jakiegoś czasu przeszukiwanie produktów na allegro to jest katorga (już nie wspominam o setkach zduplikowanych ofert różniących się tylko ceną o jeden grosz). Z góry napiszę, że nie zamierzam tego jako kupujący zgłaszać bo musiałbym zgłosić pewnie jakieś 20% przedmiotów w całym serwisie, z resztą i tak nic nie robicie ze zgłoszeniami, nawet jeżeli coś usuniecie to następnego dnia na to miejsce pojawia się dwóch kolejnych sprzedających.
Proponuję całkowicie usunąć opcję sprzedaży przez chińczyków - Allegro, szanujcie się, nie róbcie ze swojego serwisu drugiego a1iexpress bo i tak z nimi nie wygracie, a kupujący się przez to tylko frustrują. Nie róbcie z tego serwisu jakiegoś bazaru. Oczywiście to nie rozwiąże problemu bo podróbki sprzedają również normalne, polskie konta ale to inny temat...
Wystarczy wpisać w wyszukiwarkę np "Balenciaga" i pofiltrować od najtańszych 🙂 Setki oszustów, kraj wysyłki chiny. Nie wiem jakim cudem takie oferty w ogóle wiszą jeszcze na stronie... przecież to powinno być automatycznie banowane przez jakiegoś robota.
Ale jak Allegro ma stwierdzić, że to podróbki? Bo cena niska?
To chyba logiczne, że nikt nie sprzedaje tshirtu wartego 1000zł za 80zł (nowy, wysyłka z chin) 🙂
Szanowni Kupujący,
zapewne też odnieśliście takie samo wrażenie jak ja, że od jakiegoś czasu allegro zamienia się w bazar z chińskimi podróbkami.
Od momentu kiedy allegro zezwoliło na dropshipping z chin, konta oszustów wyrastają jak grzyby po deszczu. Na szczęście łatwo je rozpoznać, zazwyczaj mają ustawiony kraj wysyłki "chiny" i czas wysyłki "w ciągu 10-14 dni" choć zdarzają się też konta, które mają ustawiony kraj wysyłki "Polska". Allegro totalnie nie radzi sobie z procederem podróbek w serwisie, zapewne mają zwyczajnie za mało osób w moderacji. Dodatkowo chińczycy robią śmietnik w kategoriach umieszczając przedmioty wszędzie gdzie się da bez używania odpowiednich podkategorii, od jakiegoś czasu przeszukiwanie produktów na allegro to jest katorga (już nie wspominam o setkach zduplikowanych ofert różniących się tylko ceną o jeden grosz). Z góry napiszę, że nie zamierzam tego jako kupujący zgłaszać bo musiałbym zgłosić pewnie jakieś 20% przedmiotów w całym serwisie, z resztą i tak nic nie robicie ze zgłoszeniami, nawet jeżeli coś usuniecie to następnego dnia na to miejsce pojawia się dwóch kolejnych sprzedających.
Proponuję całkowicie usunąć opcję sprzedaży przez chińczyków - Allegro, szanujcie się, nie róbcie ze swojego serwisu drugiego a1iexpress bo i tak z nimi nie wygracie, a kupujący się przez to tylko frustrują. Nie róbcie z tego serwisu jakiegoś bazaru. Oczywiście to nie rozwiąże problemu bo podróbki sprzedają również normalne, polskie konta ale to inny temat...