anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy to wiadomości od allegro? powiadomienia@allegro.pl

Tomek6151
#7 Wielbiciel

Witam, od dwóch miesięcy dostaje maile od allegro z adresu powiadomienia@allegro.pl o wiadomościach wysłanych z innego adresu niż mój, gdy kliknę w link w mailu przechodzi do potwierdzenia adresów i są tam jakieś dziwne nieznane mi adresy mailowe, oczywiście nie dodałem ich. To allegro wysyła?

Screenshot_2025-06-21-21-52-15-054_pl.allegro.jpg

Screenshot_2025-06-21-21-51-54-900_com.google.android.gm.jpg

Screenshot_2025-06-21-21-51-48-681_com.google.android.gm.jpg

oznacz moderatorów
1 ODPOWIEDŹ 1

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @Tomek6151! Tak maile wysyłane z adresu powiadomienia@allegro.pl - są wysyłane od nas.  

Jeśli są to adresy, których nie rozpoznajesz - to najprawdopodobniej zostały wysłane przez osobę, która uzyskała dostęp do Twojej poczty elektronicznej. 

W takiej sytuacji sugeruję, przeskanowanie wszystkich urządzeń, na których jesteś zalogowany - programem antywirusowym oraz antyszpiegowskim.

Następnie zmień hasło do Twojej poczty, oraz do konta Allegro. Najlepiej, żeby każde hasło zawierało małe i wielkie litery, cyfry, znak specjalny (np. „*”, „&”, „$”). Nie używaj tych samych haseł, w różnych miejscach! 

Warto również, abyś wylogował się z każdego urządzenia, na jakim korzystasz z poczty oraz zabezpieczył maila poprzez uruchomienie dodatkowych zabezpieczeń jak np. dwustopniowe logowanie. Na Allegro widzę, że masz włączone dwustopniowe logowanie. 

Adresy mailowe, których nie rozpoznajesz - proszę, usuń w tej zakładce: Moje adresy e-mail

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów