anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy zostałam oszukana?

Client:68751427
#7 Wielbiciel#

Cześć wszystko było w porządku Pani dopisywała kupywalam przez link do allegro lokalnie cały link wydaje się orginalny normalnie przekierowuje na stronę itd. Wysłała mi go swoim mailem także nie jestem pewna. Aktualnie nie wiem czy paczka została wysłana. Przelewałam blikiem i z potwierdzenia wynika że zostało to pobrane w bankomacie proszę o pomoc. Strona z linku wysłanego przez panią wygląda bardzo normalnie wszystkie linki się odpalają po kliknięciu i przekierowują na aplikację allegro. Pomocy!!

IMG_5396.png

IMG_5397.png

IMG_5398.png

IMG_5399.png

IMG_5400.png

IMG_5401.png

IMG_5402.png

IMG_5403.png

IMG_5404.png

IMG_5405.png

IMG_5406.png

IMG_5407.png

  

IMG_5348.png

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

Client:44052296
#21 Demiurg#

@Client:68751427 tak zostałaś oszukana. Zalecam wycieczkę na posterunek policji 😏

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#12 Orędownik#

@Client:68751427  daj link, ale na 99% oszustwo😐

oznacz moderatorów

Monika__L
#16 Inspirator#

tak, to oszustwo. kuouje się z własnych wyszukiwań a nie obcyhc linków. Zobacz na adres strony i porównaj z własnoręcznie znalezionym jakimkolwiek - na pewno ma przeróbki. to podróba i imitacja.

oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @Client:68751427. Przykro mi, ale link ze zrzutu ekranu nie należy do Allegro. To oszustwo. Na Twoim koncie nie ma żadnych transakcji z Allegro Lokalnie. W tej sytuacji powinnaś udać się na policję.  

Marysia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Agent555
#19 Nestor#

1750 straciłaś możesz zgłosić sprawę na policję, pieniędzy nie odzyskasz 

oznacz moderatorów

Client:35386082
#10 Popularyzator#

@Client:68751427
poprawny link do Allegro Lokalnie wygląda tak:

https://allegrolokalnie.pl/oferta/...
albo
https://allegrolokalnie.pl/aukcja/...

Adres strony to jest powinna być pierwsza rzecz jaką się sprawdza, najlepiej zanim się wejdzie na tę stronę.

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

Czat też już podrobili 😱

oznacz moderatorów

pecela
#17 Koryfeusz#

Przecież to żaden problem zrobić identyczną stronę jak prawdziwe Allegro.

Jedyne czego oszuści nie są w stanie podrobić, to potwierdzenie płatności po stronie banku. Tam zawsze będzie prawdziwy odbiorca i rodzaj płatności, ale większość osób potwierdza transakcje, bez sprawdzenia.

Przecież jak dokonuje się zakupu na Allegro czy jakimkolwiek innej platformie, a z banku przychodzi potwierdzenie wypłaty z bankomatu, to od razu widać, że coś jest nie tak (jak już daliśmy się nabrać na fałszywą stronę). Czasem wystarczy chwila zwłoki i zastanowienia, aby nie stracić kasy.

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#12 Orędownik#

@pecela teraz jest zimno i mało kto stoi pod bankomatem, przelew najczęściej idzie na zakup krypto-walut😉

oznacz moderatorów