anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwroty

Client:101071744
#9 Pomysłodawca#

Kupiłem słuchawki powystawowe za 20zł które według sprzedawcy były oglądane przez kupujących ale jak zapewnił nigdy nie były używane. Otrzymałem ewidentnie używane z miodem na słuchawkach i w etui napisałem o tym sprzedającemu i formując iż z uwagi na powyższe dokonam ich zwrotu. Sprzedający napisał że zwrócić pieniądze i abym nie odsyłał słuchawek. Jak mam ta propozycje odebrać bo nie chce być nieuczciwy. Czym mogła być spowodowana tak propozycją sprzedającego. Nie chciał bym mieć z takiej sytuacji jakichś konsekwencji

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

LEW433
#21 Demiurg#

Nie będziesz miał jeżeli sprzedający podjął taką decyzję, ma do tego prawo.

oznacz moderatorów

Monika__L
#16 Inspirator#

ja też tak robiłam w sklepie w którym pracowałam jak komuś coś nie pasowało przy drobnokwotowych zakupach. Zwrot pieniędzy i po sprawie. nie ma etykiet, kurierów, przesyłania, wystawiania dokumentów księgowych, mycia, czysczzenia, przygotowywania pod dalszą sprzedaż. 

U nas to był próg 20 zł 4 lata temu

oznacz moderatorów

#9 Pomysłodawca#

To mi troszkę wyjaśnia bo przez 6 lat jako kupujący tylko raz zwróciłem częściowo towar ale tu normalnie zgłosiłem zwrot i odesłałem towar. Dlatego nie miałem okazji spotkać się z taką sytuacja i nie wied ialem czy to nie wpływa jakoś negatywnie na wizerunek kupujacego

oznacz moderatorów

#9 Pomysłodawca#

I normalnie sprzedajacy może tak sobie zwrócić kasę. Bo nie chciał.bym aby miał z tego powodu konsekwencje. 

Na marginesie kto płaci za taki zwrot bo ja korzystałem że snarta tak że nie płaciłem i za zwrócić też bym nie płacił 

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#12 Orędownik#

@Client:101071744  będąc sprzedającym, zrozumiał byś, ze często za małą kasę nie opłaca się, odpowiadać na dyskusje, przyjmować zwroty, wysyłać je ponownie itd..., dużo łatwiej, szybciej,  taniej i  bez steru jest po prostu oddać kasę i mieć, to z głowy

oznacz moderatorów

#9 Pomysłodawca#

Ale ja chciałem odeskac towar. Ale pewnie masz rację a raczej na pewno masz rację że inaczej to wygląda że strony kupującego a inaczej że strony sprzedawcy.

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@Client:101071744 jak masz te zapewnienia na piśmie od sprzedawcy to konsekwencji nie będzie, nie będzie on odpowiadał za reklamacje tego towaru bo formalnie oddał ci kasę

oznacz moderatorów