Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, w sumie moje pytanie to czy zostałem okradziony czy nie.
znalazłem fajną ofertę iPhone 14 w której cena nie była za wysoka nie za niska taka w sumie okey. Skontaktowałem się z Panem w celu zakupu i zapytałem o możliwość wysyłki, napisał żeby było bezpieczniej to zaprasza na Allegro Lokalnie.
Gdy już tam wszedłem spojrzałem na profil który wydawał sie okey i były znaczki typu Polecany Sprzedawca czy Uczciwy sprzedawca i przede wszystkim był znaczek Allegro Protect więc stwierdziłem że wszystko jest super i że można zamówić. (Czytając oczywiście na czym polega protect itd)
przelałem pieniążki biorąc pod uwagę właśnie protect, przelew zrobiłem Blikiem pieniądze pobrało a na stronie wyskoczyło że wystąpił błąd w odświeżaniu strony i pieniądze zostaną zwrócone w przeciągu 48h. Warto dodać ze niestety zrobiłem to bez konta bo myślałem że jestem zalogowany i nie sprawdziłem.
Oczywiście konta osoby oraz strony na których były aukcje nie działają.
więc moje pytanie jest takie czy faktycznie tak działa protect i wrócą czy wszedłem na jakiś scam i straciłem pieniążki 😁
z góry dziękuję
Jak linka wkleisz to ci powiemy czy felerny
@Client:75451947 no wał zostaje policja
@Client:75451947 tak zostałeś oszukany, podałeś kod BLIK do wypłaty w bankomacie, sprawdź na potwierdzeniu 😞
Na ochronę allegro nie licz bo zakup był na fałszywej stronie 😞
Tak jest to wypłata. Dziękuję za info, trudno zdarza się 😁
😫
@Client:75451947 Wygląda że zostałeś oszukany, nie podaje się kodu zatwierdzenia, kasy już nie odzyskasz, należy zgłosić na Policję.
Wiesz co nie podałem bezpośrednio jemu. Po prostu na stronie była możliwość blik więc jak to zazwyczaj to tak robię 😁 a na to wychodzi że po prostu strona była jego i dałem się wkręcić chociaż nie sądziłem że na allegro takie rzeczy przechodzą
ale nie kupwoałeś na allegro tylko na stronie podszywającej się pod nia
@Client:75451947 "znalazłem fajną ofertę xxx" - przeważnie od tego zaczynają się kłopoty