anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy zostanę oszukany?

faffek
#1 Nowicjusz#

Jestem sprzedającym. Od kupującego otrzymałem taką widaomość: Dzień dobry. Zakup został rozpoczęty, ale niestety na allegro lokalnie nie ma opcji przelewu tradycyjnego. Bardzo proszę o przesłanie danych do przelewu. Używam tylko przelewów tradycyjnych, nie korzystam z kart. Zaraz po otrzymaniu danych przeleję pieniądze na wskazane konto. Z góry dziękuję i Pozdrawiam. 

Wobec tego, że są oszuści prosze o poradę czy mogę przesłać dane do przelewu kupującemu bez ryzyka narażenia się na oszustwo?

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

No bo na lokalnym trzeba poprosić o numer konta do przelewu . Sprawdź tylko dokładnie czy sprzedaż odbyła się przez allegro i masz to odnotowane w swojej zakładce "sprzedane" . Podanie samego numeru konta nie jest szkodliwe .

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#20 Guru#

Z samym numerem konta marne szanse, żeby coś zrobił. Gorszy jest mail i telefon. Ja tam podaję i problemów nie miałam. Są tacy co płacą blikiem, są tacy co płacą przelewami. Podaję takiemu numer konta. Ostrzegam, że bez wpłaty systemowej nie mam możliwości wydrukować tańszej etykiety i normalna kosztuje tyle i tyle. W związku z czym tej możliwości nie polecam lecz wybór pozostawiam jemu... I robi co chce xD. Kasa na koncie jest wysyłka, nie ma to nie ma. 

oznacz moderatorów

faffek
#1 Nowicjusz#

Dziękuje za odpowiedż i porade. Pozdrawiam

oznacz moderatorów

SpeedyGonzalezz
#16 Inspirator#

@faffek Podanie numeru konta niczym nie grozi. W końcu numery kont wszystkich sprzedawców firmowych są ogólnie dostępne w państwowej bazie oraz na stronach ich sklepów. 

Jeśli zakup faktycznie miał miejsce, a korespondencja odbywa się przez Allegro, to nie ma się czego obawiać. 

--------------------------------------------------
Najszybsza mysz w całym Meksyku
oznacz moderatorów